Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Νόμπελ Ειρήνης

14:01 12/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Για τον ιστορικό της ρόλο στην προώθηση της Ειρήνης στη Γηραιά Ήπειρο βραβεύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, ένα βραβείο που φαντάζει ως ανύψωση του ηθικού του μπλοκ που αγωνίζεται να επιλύσει την κρίση χρέους.

Ο πρόεδρος της νορβηγικής Επιτροπής Νόμπελ είπε ότι η ΕΕ βοήθησε την μετατροπή της Ευρώπης από μία ήπειρο πολέμου σε μία ήπειρο ειρήνης, τιμώντας την Ευρωπαϊκή Ενωση των 27 πλέον κρατών – μελών

για ανοικοδόμησή της μετά τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και για τον ρόλο της στην παγίωση της σταθερότητας στις πρώην κομμουνιστικές χώρες μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου το 1989.

Το βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1,2 εκατ. δολαρίων θα απονεμηθεί σε τελετή στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη αντίδραση για το Νόμπελ ήρθε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος. «Είμαστε πολύ συγκινημένοι και είναι τιμή μας το ότι η ΕΕ κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σουλτς. «Η ειρήνη είναι είναι αυτό που πρεσβεύει η ΕΕ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως έμπνευση. Η ΕΕ είναι ένα μοναδικό εγχείρημα που αντικατέστησε τον πόλεμο με την ειρήνη, το μίσος με την ομοψυχία», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα