Στην κόψη του ξυραφιού Ραγκούσης – Παπακωνστ​αντίνου

22:40 9/4/2012 - Πηγή: Aixmi

Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου ήταν οι δυο στρατηγοί του Γιώργου Παπανδρέου στην προεκλογική περίοδο του 2009 και τα πρόσωπα που συμβόλισαν, όσο κανένα άλλο, την εποχή του. Ίσως και λόγω αυτού του γεγονότος να είχαν πάντα ψυχρές σχέσεις με τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ιδιαίτερα ο Γιάννης Ραγκούσης είχε συγκρουστεί

μαζί του ουκ ολίγες φορές. Μάλιστα, όταν ήρθε η ώρα να διεκδικήσει την ηγεσία ήταν ο μόνος -μαζί με τον Χρήστο Παπουτσή- που δεν τον υποστήριξε.

Από τότε δίνει διαρκώς την εντύπωση ότι βρίσκεται απέναντί του. Με την απόφασή του, όμως, να αναγάγει σε μείζον θέμα την άρνησή του να ψηφίσει τη χρηματοδότηση των κομμάτων, κατάφερε να στρέψει εναντίον του το σύνολο των κορυφαίων στελεχών -με εξαίρεση τους Λοβέρδο και Διαμαντοπούλου, με τους οποίους είχε αποτελέσει κάποια στιγμή εσωκομματική «τρόικα».

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για βαρύ κλίμα στις συναντήσεις του Βενιζέλου με Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου.

Βαρύ κλίμα που μπορεί, ενδεχομένως, να προαναγγέλλει κάτι σοβαρό για το επόμενο διάστημα; Τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Ο προβληματισμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται, πάντως, να επικεντρώνεται τόσο στο σήμερα όσο στο χθες. Στο τι έγινε, δηλαδή, κατά την προεκλογική περίοδο του 2009 (την εποχή του «λεφτά υπάρχουν»), καθώς και τους πρώτους μετεκλογικούς μήνες -όταν αντί να παίρνει έκτακτα μέτρα η κυβέρνηση μοίραζε επίδομα αλληλεγγύης στους φτωχότερους!

Keywords
Τυχαία Θέματα