Στου κουφού (Γερμανού) την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!

14:51 28/6/2012 - Πηγή: Aixmi

Η Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να πει «όχι» στη Γαλλία και στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που δοκιμάζονται, καθώς και στις προτροπές του Μπαράκ Ομπάμα που φοβάται ότι η κρίση θα πλήξει και τις ΗΠΑ, βάζοντας ταφόπλακα στις φιλοδοξίες επανεκλογής του στην προεδρία.

Με το επιτόκιο δανεισμού της Ισπανίας να φτάνει το 7% (πράγμα που σημαίνει

πρακτικά ότι οι αγορές έχουν κλείσει) και την Ιταλία να φοβάται ότι έρχεται η σειρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος προσπαθεί να επιβάλλει τους όρους της για τη δημιουργία μιας Ευρώπης, που θα ελέγχεται δημοσιονομικά από το Βερολίνο.
Χρησιμοποιεί τη φράση «θέλουμε περισσότερη Ευρώπη», εννοώντας «θέλουμε περισσότερη Γερμανία στην Ευρώπη» και υποκρύπτοντας τη θέση «θέλουμε η Γερμανία να ελέγχει την Ευρώπη»!

Και πώς θα το πετύχει αυτό;
Έχοντας τον έλεγχο του προϋπολογισμού κάθε χώρας!

Ε, αυτό δεν το δέχονται με τίποτα η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, πίσω από τις οποίες συντάσσεται και η Ελλάδα. Ζητούν περισσότερη ανάπτυξη, αλλά η Μέρκελ επιμένει σε περισσότερη λιτότητα, αδιαφορώντας για τη δυστυχία που σκορπάει η πολιτική της.

Αν επιμείνει έως το τέλος η Γερμανίδα Καγκελάριος (και έτσι δείχνουν τα πράγματα) θα καταλήξει σε αποτυχία και αυτή η Σύνοδος Κορυφής -η 19η στη σειρά από το 2008 που ξέσπασε η κρίση!

Keywords
Τυχαία Θέματα