Τι σχεδίαζε ο Άνις Άμρι στο Μιλάνο – Πού στρέφουν τις έρευνες οι Αρχές

18:05 24/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Ποιος ο λόγος που ο Τυνήσιος μακελάρης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνο δέφυγε στην Ιταλία; Θεωρείτο ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ευρώπη… και στην ουσία από τύχη / ατυχία του ίδιου έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά των δύο Ιταλών αστυνομικών έπειτα από έλεγο ρουτίνας.

Ωστόσο, η περιοχή όπου σκοτώθηκε ο Άμρι, το Σέστο Σαν Τζοβάνι, το αποκαλούμενο κάποτε «ιταλικό Στάλινγκραντ» λόγω της ισχυρής παρουσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος εκεί, είναι πλέον μια πολυπολιτισμική πόλη με σημαντική μουσουλμανική κοινότητα, μια πρώην εργατική συνοικία 80.000 κατοίκων, συγκοινωνιακός

κόμβος, με έντονη αστυνομική παρουσία. Οπότε όπως αποφαίνονται οι ερευνητές, δεν ήταν τυχαία η παρουσία του εκεί.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός στον οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί τον Άμρι, στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, είναι το τέρμα μιας γραμμής του μετρό και αφετηρία πολλών λεωφορείων με τα οποία μετακινούνται καθημερινά πολλοί αλλοδαποί.

Πούλμαν αναχωρούν από εκεί για την Ισπανία, το Μαρόκο, την Αλβανία ή τη νότια Ιταλία. Στους αστυνομικούς που του ζήτησαν τα χαρτιά του ο νεαρός Τυνήσιος είπε ότι δεν τα είχε μαζί του και ισχυρίστηκε ότι ήταν Καλαβρέζος.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές του Μιλάνου, όπως μεταδίδει η εφημερίδα La Stampa, ο Άνις Άμρι έφτασε στην Ιταλία με τρένο από το Σαμπερί της Γαλλίας.

Πέρασε τρεις ώρες στο Τορίνο, όπου οι αστυνομικοί ελέγχουν τώρα όλα τα βίντεο από το κύκλωμα παρακολούθησης για να ανακαλύψουν αν ήρθε σε επαφή με κάποιον. Στις εικόνες που έχουν αναλύσει μέχρι τώρα, δεν φαίνεται να τηλεφωνεί σε κάποιον.

Φεύγοντας από το Τορίνο, κατευθύνθηκε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου και από εκεί στο Σέστο Σαν Τζοβάνι. Κι εκεί τίθενται τα ερωτήματα. Τι ακριβώς επιζητούσε; Να συναντήσει τα μέλη κάποιου δικτύου; Να βρει πλαστά χαρτιά ώστε να φύγει από την Ευρώπη; Να πάρει εκδίκηση για τα τέσσερα χρόνια που παρέμεινε φυλακισμένος στη Σικελία επειδή πυρπόλησε ένα σχολείο το 2011; Είχε άραγε ραντεβού με κάποιον σύνδεσμό του;

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μιλάνου, Αντόνιο Ντε Ιέσου, διαβεβαίωσε ότι ο Άνις Άμρι «δεν είχε καμία σχέση με το τζαμί του Σέστο«.

Στην Ιταλία οι Αρχές έχουν κάνει έρευνες για τα δίκτυα των «συμπαθούντων» των τζιχαντιστών, που έφθασαν στο συμπέρασμα ότι ελάιστοι Ιταλοί εγκατέλειψαν τη χώρα για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία ή το Ιράκ.

Μολονότι τα προπαγανδιστικά βίντεο του ΙΚ εξαπέλυαν απειλές εναντίον της Ρώμης, δεν έχει σημειωθεί καμία τζιχαντιστική επίθεση στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα