Το καλύτερο «ισοδύναμο» είναι η ιδιωτική οδός του Αυγούστου

01:35 7/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Με τον ήλιο τα βάζουν, με τον ήλιο τα βγάζουν… Τι έχουν τα… ισοδύναμα και ψοφάνε;  Στη ρώσικη ρουλέτα, που ξαναστήθηκε, τα μέτρα μπαινοβγαίνουν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και, ποιητική αδεία, φαντάζομαι τους διαλόγους.

- Να αφαιρεθούν 30 ευρώ από τη σύνταξη του ΟΓΑ, που δεν είναι ανταποδοτική και μας στοιχίζει και 3,3 δισ. ετησίως;

- Όχι, γιατί πρέπει να προστατευθούν οι ασθενείς τάξεις. Καλύτερα να επιβληθεί πλαφόν στους προνομιούχους και ας έχουν

πληρώσει υψηλές εισφορές.

- Πόσοι πια είναι αυτοί; Δε θα έχουμε μεγάλο όφελος.

- Μα πρέπει να επικρατήσει δικαιοσύνη. Δε μπορεί ο Μητσοτάκης να παίρνει 5 συντάξεις.

- Μα θα θίξουμε τους βουλευτές και, κατά συνέπεια, εμάς τους ίδιους.

- Μα δε μπορεί ο δικαστής, παρά το κοφτερό μαχαίρι που έχει υποστεί, να παίρνει ακόμα  σύνταξη 4,000 ευρώ, γιατί δεν υπάρχει πλαφόν.

- Συμφωνώ, αλλά αυτούς τους δύσκολους καιρούς καλύτερα να κρατάμε καλές σχέσεις με τη Δικαιοσύνη.  Προτείνω να αυξήσουμε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 ή στα 67. Άρεσε και στον ανθύπατο Τόμσεν η ιδέα, γιατί πιστεύει ότι θα εξοικονομήσουμε 1 δισ. ετησίως.

- Πίστευε και μη ερεύνα… Με τέτοια ποσοστά ανεργίας και με τη μείωση των μισθών, αστείο θα είναι το όφελος. Να κλείσουμε τα μισά νοσοκομεία, καλύτερα.

- Καλή ιδέα! Κατευθείαν στα νεκροταφεία. Θα τους πείσουμε ότι στο τέλος του 2014 θα έχουμε εξοικονομήσει από την πάταξη της φοροδιαφυγής  πάνω από 2 δισ.

- Μπα… μας έχουν καταλάβει. Μας  «κόβουν» ότι στην καλύτερη περίπτωση δε θα χουμε «πιάσει»  ούτε τα μισά.

Μόνο εμένα πιάνει η μέγγενη του Στουρνάρα. «Άντε και μ’ έναν πόνο» – μου ευχήθηκε  ο λογιστής μου – πριν εκστομίσει το «κερατιάτικο» που με περιμένει…

Χειρότερη περίπτωση ο θείος, που πήρε σύνταξη από το γερμανικό δημόσιο, μετά από τόσα χρόνια στη φάμπρικα. Πρώτη φορά του ‘ρθε να πληρώσει  στην Ελλάδα, με εισόδημα 10.400€ αφού είχε γίνει παρακράτηση και στη Γερμανία. Λάλησε ο άνθρωπος...

Η εμπειρία μας, αυτά τα δύο αξέχαστα μνημονιακά χρόνια, μας έχει διδάξει ότι τελικά «κλειδώνουν» τα σκληρότερα μέτρα. Αφήνουν, τάχα μου, ένα απ’ έξω για το ξεκάρφωμα μήπως και λειτουργήσει ως βαλβίδα αποσυμπίεσης της αγανάκτησης  των πολιτών -π.χ.  μπορεί να μη θίξουν τις συντάξεις κάτω από 1,500, αντί για κάτω από 1,400.

Στην προηγούμενη διαπραγμάτευση που ξερίζωσαν το εργατικό δίκαιο, κατάφεραν να γλιτώσουν τον 13ο και 14ο μισθό του ιδιωτικού τομέα.

Άλλος ένας « κολασμένος» μήνας  μας περιμένει έως  τις αρχές Σεπτεμβρίου που θα ανακοινωθούν οι νέες ποινές. Υποθέτω με βάση την προηγούμενη εμπειρία ότι τα γεγονότα θα εξελιχθούν ως εξής.

Την τελευταία στιγμή τα κοράκια της Ευρώπης, οι σοφοί μάγοι του χορού της φωτιάς (μ΄έναν Έλληνα στο κέντρο, που βράζει στο καζάνι) θα προδικάζουν την έξοδό μας από το ευρώ.

Τελικά, η δόση θα εκταμιευτεί! Ανασούλα. Όχι ανάσα μεγάλη από αυτές που παίρνεις πάνω στον Όλυμπο ή δίπλα στη θάλασσα για να χορτάσεις  καθαρό οξυγόν

Keywords
Τυχαία Θέματα