Βόμβα Πεπόνη: Φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009 για να μπούμε στο Μνημόνιο

20:49 22/1/2013 - Πηγή: Aixmi

Βόμβα μεγατόνων έριξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, ασκώντας δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του πρώην προέδρου της Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), τον οποίο κατηγορούν ότι «φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009 από το 12% στο 15,4%.

Η κατηγορία στηρίχτηκε στην καταγγελία της Ζωής Γεωργαντά, μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, ότι το έλλειμμα διογκώθηκε τεχνητά ώστε να μπει η χώρα στο Μνημόνιο και να ληφθούν σκληρά μέτρα.

Τα

αδικήματα είναι ψευδής βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου, και μάλιστα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών, και παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Το ερώτημα είναι αν, πράγματι, παραποιήθηκαν τα στοιχεία και, στην περίπτωση αυτή, αν την πράξη αυτή έκανε από μόνος του ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ή του έδωσε εντολή ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Για τον λόγο αυτό οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν να ερευνηθεί αν υπάρχουν ή όχι και ηθικοί αυτουργοί – δηλαδή πολιτικά πρόσωπα.

Το θέμα, ωστόσο, είχε ερευνηθεί από την προηγούμενη Βουλή (όπου το ΠΑΣΟΚ διέθετε 160 βουλευτές), η οποία είχε αποφανθεί ότι δεν υπήρχε ευθύνη μελών της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Keywords
Αναζητήσεις
παραποιηθηκαν τα στοιχεια της ελστατ για να μπουμε στο μνημονιο
Τυχαία Θέματα