Ξαναπεράστε από Τετάρτη και… βλέπουμε!

02:35 10/2/2012 - Πηγή: Aixmi

Τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι έβαλαν στην ελληνική κυβέρνηση οι Ευρωπαίοι, οι ανέβαλαν τις οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα για την επόμενη Τετάρτη οπότε και θα ξανασυνεδριάσει το Eurogroup.
Αμφισβητώντας τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έθεσε τρεις όρους για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης:
1)Την έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή
2)Τον προσδιορισμό του τρόπου κάλυψης των 325 εκατ. ευρώ που απομένουν στο πλαίσιο της απαιτούμενης περικοπής δαπανών
3) Ισχυρές

πολιτικές δεσμεύσεις για την εφαρμογή των μέτρων του προγράμματος και μετά τις εκλογές
 «Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης και της Βουλής» δήλωσε με νόημα ο Όλι Ρεν, ο οποίος με περισσή αυτοπεποίθηση εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει τα μέτρα. Διαφορετικά… λεφτά δεν έχει.
Ως εκεί όλα θύμιζαν μία τυπική ελληνική νύχτα στις Βρυξέλλες. Μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησαν οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και ξαφνικά μύρισε… Κάννες.
Χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους, ο υπουργός οικονομικών, ξεδίπλωσε τις επιλογές μας, θέτοντας το ερώτημα: «Θέλουμε ή όχι να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη;» Και δε δίστασε να γίνει και πιο συγκεκριμένος: «Εχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε θυσίες και σε ακόμη μεγαλύτερες θυσίες. Ανάμεσα σε ταπεινώσεις και ακόμη μεγαλύτερες ταπεινώσεις…»
Παρουσίασε τη συνεδρίαση του Γιούργκρουπ ως άλλο αξονικό τομογράφο, που ζητούσε να αποτυπώσει με ακρίβεια το κλίμα στην Ελλάδα, το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, το πιθανό αποτελέσματα των εκλογών, τη στάση των κομμάτων, το ρόλο των κοινωνικών εταίρων, των επιχειρήσεων και των πολιτών…
«Καρφώνοντας» μάλιστα τον Αντώνη Σαμαρά, τόνισε ότι το Eurogroup «στάθηκε ιδιαιτέρως στο σημείο ότι ακόμα δεν έχουν δοθεί έγγραφες ρητές και ανεπιφύλακτες δεσμεύσεις για το πρόγραμμα από τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση».
Συμπέρασμα: Ξαναπεράστε από Τετάρτη και… βλέπουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα