Υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο η Χριστοφιλο​πούλου

15:26 8/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο με κριτήρια και προϋποθέσεις τάχθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 η Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Πρέπει να δούμε σοβαρά και ως προτεραιότητα πώς θα μαζευτεί αυτό το σπάταλο κράτος», είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη Σία Κοσιώνη, υποστηρίζοντας ότι το προσωπικό που θα μείνει χωρίς αντικείμενο από τις επικείμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών θα πρέπει να απομακρυνθεί, αφού προηγουμένως

αξιολογηθεί.

Μάλιστα, όπως είπε, έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση στον υπουργό διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ζητώντας να ενημερωθεί για το τι έχει γίνει με τις νομοθετημένες συγχωνεύσεις-καταργήσεις έως τώρα. Ερωτηθείσα αν το κόμμα της έχει την ίδια άποψη με εκείνη στο θέμα των απολύσεων, αποκάλυψε ότι δεν είναι μόνη της και ότι αυτή τη στιγμή γίνεται στο ΠΑΣΟΚ ένας πολύ γόνιμος διάλογος για αυτό το θέμα. «Το ΠΑΣΟΚ το συζητάει. Όχι προκρούστειες και γενικές απολύσεις, αλλά με κάποιο τρόπο». «Πού μας οδήγησε το ”καμία απόλυση”»; αναρωτήθηκε και προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί αυτή η λογική, τότε το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ουρά άλλων κομμάτων (προφανώς του ΣΥΡΙΖΑ) ταυτισμένων με τη λογική του κρατισμού που δεν οδηγεί παρά στη διαιώνιση του αναποτελεσματικού κράτους.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε, πάντως, αναγκαία τη δημιουργία αδιάβλητου συστήματος αξιολόγησης και, μάλιστα, κάνοντας αυτοκριτική είπε: «Πρέπει να πούμε ευθαρσώς ότι δεν το καταφέραμε ως τώρα, γιατί δεν ήταν ποτέ στις προτεραιότητες μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα