391 αιτούντες άσυλο από Μόρια για ηπειρωτική Ελλάδα-Νέα μετακίνηση την ερχόμενη εβδομάδα

00:01 4/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ έγινε σήμερα το μεσημέρι η μετακίνηση 391 αιτούντων άσυλο από το ΚΥΤ της Μόριας στο λιμάνι Μυτιλήνης, απ΄ όπου, αργά το απόγευμα, αναχώρησαν με πλοία για Πειραιά, με προορισμό δομές της ηπειρωτικής χώρας.

Κατά ομάδες 50 ατόμων, οι οποίοι ανήκουν στην πλειοψηφία τους σε ευάλωτες ομάδες, επιβιβάζονταν σε λεωφορεία

αφού πρώτα, από τους υπαλλήλους του ΚΥΤ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τους χορηγούνταν μάσκες, γάντια, ενώ έγινε και θερμομέτρηση.

Οι αιτούντες άσυλο αναχώρησαν με δύο πλοία.  Πρώτα μετακινήθηκαν 141 πρόσφυγες και μετανάστες με τον πλοίο Νήσος Μύκονος που αναχώρησε από το λιμάνι Μυτιλήνης για Πειραιά στις 5:45 το απόγευμα και στις 7 το απόγευμα αναχώρησαν με το πλοίο Νήσος Σάμος, επίσης για το λιμάνι του Πειραιά, άλλοι 250 πρόσφυγες και μετανάστες .

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η μετακίνηση από το ΚΥΤ της Μόριας άλλων 400 αιτούντων άσυλο.

Δήλωση για το θέμα της αποσυμφόρησης έκανε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. «Η αποσυμφόρηση είναι μια διαρκής επιλογή. Από δω και πέρα συστηματικά θα παρουσιάζουμε μειωμένο αριθμό των διαμενόντων στα νησιά, αυτό έγινε το πρώτο τρίμηνο του 2020 και έτσι θα συνεχίσουμε.»

The post 391 αιτούντες άσυλο από Μόρια για ηπειρωτική Ελλάδα-Νέα μετακίνηση την ερχόμενη εβδομάδα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα