Kαλαμάτα: «Μπλόκο» του δήμου Μεσσήνης στη χωματερή του

10:49 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μπλόκο στη χωματερή του δήμου Μεσσήνης, στα Λιμενικά έκανε για δεύτερη μέρα χθες, η δημοτική αρχή, προκειμένου τα μηχανήματα του εργολάβου στον οποίο έχει αναθέσει η Περιφέρεια την αποκατάσταση του χώρου, να μη συνεχίσουν τις εργασίες τους. Το μπλόκο ουσιαστικά έγινε από το αυτοκίνητο του δημάρχου, Γιώργου Τσώνη και ένα ακόμα μηχάνημα του δήμου, που μαζί μ’ ένα περιπολικό της δημοτικής αστυνομίας, έκλεισαν για αρκετές ώρες τις δύο εισόδους της χωματερής.

Ανάλογη κινητοποίηση είχε γίνει και το περασμένο Σάββατο, όταν ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί

σύμβουλοι και η δημοτική αστυνομία είχαν βρεθεί στο χώρο, προκειμένου να μην μπουν στα Λιμενικά τα μηχανήματα του αναδόχου εργολάβου. Μάλιστα ο εργολάβος ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία κατέγραψε το συμβάν και ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση.
Η θέση του Δήμου Μεσσήνης είναι πως αντί για αποκατάσταση στη χωματερή των Λιμενικών πρέπει να γίνει εξυγίανση και απορρύπανση ώστε η περιοχή ν αξιοποιηθεί μελλοντικά. Ωστόσο, υπάρχει και μια δεύτερη ανάγνωση αυτών των αντιδράσεων που έχουν να κάνουν με το γεγονός πως αν προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης, ο δήμος Μεσσήνης δεν θα έχει πού να πάει τα σκουπίδια του.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, στην Αθήνα ενώ υπάρχει και τακτική επικοινωνία και με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, δεδομένου ότι η εργολαβία για την αποκατάσταση των χωματερών είναι της Περιφέρειας. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας, ο αναπληρωτής του δημάρχου της Μεσσήνης, Νίκος Ξαρχάκος, «το επείγον αίτημα προς την Περιφέρεια είναι να παραταθεί η προθεσμία για την αποκατάσταση των Λιμενικών ώστε στο εν τω μεταξύ να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να προωθηθεί η εξυγίανση και απορρύπανση της χωματερής.»

Keywords
Τυχαία Θέματα