Τι θα ψηφίσουν στις εκλογές οι 17αρηδες; Δεν το… υποψιάζεστε;

Ο εκλογικός νόμος της… απόλυτης φαντασίωσης. Έστω στα όρια της υπερβολής, κάπως έτσι θα μπορούσε να προσεγγίσει κάποιος τη θεσμική υπέρβαση που επιχειρεί η κυβέρνηση Τσίπρα, με την υιοθέτηση εκλογικού συστήματος απλής αναλογικής, που την ίδια στιγμή δίνει δικαίωμα ψήφου στους 17αρηδες. Οι συζητήσεις πολλές. Οι αντιδράσεις και οι συγκρούσεις περισσότερες. Οι υποψίες… πληθυντικές. Αν πράγματι

ο Αλέξης Τσίπρας διαισθάνεται ότι θα ηττηθεί στις επόμενες εκλογές, είναι εύλογο να επιχειρεί να καθορίσει το πολιτικό πλαίσιο κατά τρόπο που να τον διευκολύνει. Έτσι ώστε, στις εκλογές που θα ακολουθήσουν τις… επόμενες, και λογικά δεν θα αργήσουν, από τη στιγμή που θα είναι δύσκολο να συγκροτηθεί κυβέρνηση πλειοψηφικής σταθερότητας με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, να έχει την ευκαιρία μιας ρεβάνς. Τι σημαίνει ρεβάνς; Να ενισχύσει την κοινωνική βάση του, με τους 17αρηδες που… νομίζουν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο, και φυσικά θα προτιμήσουν να ψηφίσουν “Αριστερά”, και όχι κάποιο από τα παραδοσιακά-συστημικά κόμματα εξουσίας, και να διεκδικήσει την εκ νέου συμμετοχή του στη νομή της εξουσίας, μέσω ενός Μεγάλου Συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία. Η ψήφος των πιτσιρικάδων άλλωστε έχει δεδομένη γεωμετρία. Είναι προβλέψιμη. Όσο κι αν η ψήφος είναι μυστική. Στη συγκεκριμένη περίπτωση “φωνάζει” από μακριά.

The post Τι θα ψηφίσουν στις εκλογές οι 17αρηδες; Δεν το… υποψιάζεστε; appeared first on Υστερόγραφα | Η ανάλυση της Είδησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα