MotoGP Aragon: Pole και ρεκόρ για τον Bagnaia

19:34 11/9/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι μικρές διαφορές που υπήρχαν ανάμεσα στους αναβάτες σε όλα τα σκέλη ελεύθερων δοκιμών, ένα ρεκόρ που είχε παραμείνει χρόνια, μία από τις λίγες αριστερόστροφες πίστες, ήταν μερικά μόνο από τα στοιχεία που μας προετοίμαζαν για εντυπωσιακές χρονομετρημένες δοκιμές. Η πίστα της Aragon φιλοξενεί τον 13ο αγώνα της χρονιάς και τα χρονομετρημένα που έγιναν πραγματικά θα μείνουν στην ιστορία. Ο Fabio Quartararo ενώ έχει δηλώσει πως αυτή είναι από τις πιο δύσκολες πίστες γι’αυτόν, πηγαίνει σταθερά καλά σε όλες τις δοκιμές και δείχνει φαβορί και για τα χρονομετρημένα. Ο Marc Marquez

είναι σταθερά δυνατός, κάτι που αναμενόταν αφού η αριστερόστροφη φορά δεν τον κουράζει και είναι πολυνίκης στην πίστα. Οι Zarco και Binder πέρασαν από το Q1 ενώ ο ταχύτατος της Παρασκευή Cal Crutchlow δεν τα κατάφερε. Ο Enea Bastianini προκρίθηκε για πρώτη φορά απευθείας στο Q2 και ήταν ο πρώτος που έκανε έναν ανταγωνιστικό χρόνο. Στη συνέχεια οι χρόνοι βελτιώθηκαν και ο Francesco Bagnaia έκανε έναν απίστευτο γύρο για να κατακτήσει την pole position. Αυτή ήταν η 50η pole position της Ducati στο MotoGP και σημειώθηκε καταρρίπτοντας το ρεκόρ πίστας που είχε σημειώσει ο Marc Marquez το 2015.

Ο Jack Miller στην τελευταία του προσπάθεια μπορεί να ήταν σχεδόν 3,5 δέκατα πιο αργός από τον Bagnaia αλλά έγραψε έναν χρόνο που τον έφερε στη 2η θέση κάνοντας το 1-2 για τη Ducati, κάτι που είχε να συμβεί από το 2018 στην ίδια πίστα. Ο Miller είχε δείξει την ταχύτητα του αλλά δεν έδειχνε σταθερός. Δεν αποκλείεται να ρισκάρει στην επιλογή των ελαστικών για τον αγώνα, κάνοντας για μια ακόμα τη διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ο Fabio Quartararo προσπάθησε πολύ, έχανε όμως στο τελευταίο κομμάτι της πίστας και περιορίστηκε στην 3η θέση. Δείχνει όμως να έχει καλό ρυθμό για τον αγώνα. Ο Marc Marquez περίμενε κάτι καλύτερο από την 4η θέση. Είχε δύο πτώσεις στα ελεύθερα και έδειξε να πιέζει για την pole position αλλά δεν τα κατάφερε. Είναι μία από τις πίστες που θέλει ένα καλό αποτέλεσμα και θα πιέσει πολύ στον αγώνα. Δίπλα του, από τη 2η σειρά της εκκίνησης θα ξεκινήσουν οι Jorge Martin και Aleix Espargaro.

Ο Joan Mir παρότι προβληματίστηκε πολύ την Παρασκευή, βρήκε καλύτερες ρυθμίσεις και εμφανίστηκε βελτιωμένος το Σάββατο. Μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας ήταν στη 2η σειρά της εκκίνησης αλλά υποχώρησε τελικά στην 3η σειρά και την 7η θέση. Δίπλα του θα έχει τον Pol Espargaro και τον Enea Bastianini που θα ξεκινήσει πρώτη φορά από την 9η θέση. Ο Johann Zarco θα ξεκινήσει 10ος με τους Takaaki Nakagami και Brad Binder να συμπληρώνουν την 4η σειρά της εκκίνησης.

Ο Maverick Vinales στην 1η του εμφάνιση με την Aprilia έκανε τον 19ο χρόνο, ο Alex Rins μόλις τον 20ο και ο Valentino Rossi τον 21ο χρόνο.

Δείτε το grid της εκκίνησης

 

sports.ert.gr.



Το άρθρο MotoGP Aragon: Pole και ρεκόρ για τον Bagnaia εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα