Χάος από την νεροποντή που πλήττει από το πρωί την Αττική

11:25 22/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Χάος επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Λεκανοπέδιο, από τις ισχυρές καταιγίδες, που σαρώνουν την Αττική. Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές, κυκλοφοριακό χάος και έχει κλείσει πολλούς δρόμους. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων σε σπίτια και καταστήματα αλλά και για τον απεγκλωβισμό οδηγών που ακινητοποιήθηκαν στα αυτοκίνητά τους.
Σχετική είδηση:
Εκτεταμένα προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση
Κλειστό τμήμα του ΗΣΑΠ και σταθμός του Μετρό - Εκτός λειτουργίας το Τραμ

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στον Ιλισσό που έχει υπερχειλίσει, στην παραλιακή στον Άλιμο, στο ρέμα Χαλανδρίου, στη Νέα Μάκρη και στο Παλαιό Φάληρο που έχει σχηματιστεί χείμαρρος στο ρέμα της Πικροδάφνης.

Απροσπέλαστη είναι και η λεωφόρος Ποσειδώνος ενώ κλειστή είναι η Λ. Βουλιαγμένης από το Ελληνικό προς Αθήνα.

Στη γέφυρα της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος του παλαιού ιπποδρόμου, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας για όσα οχήματα κινούνται προς Γλυφάδα.

Κλειστή είναι η λεωφόρος Δημοκρατίας από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και η περιφερειακή του Αιγάλεω.

Κλειστή και στα δύο ρεύματα είναι η οδό Πειραιώς, από Πέτρου Ράλλη έως και τη Χαμοστέρνας.
Ουρά αυτοκινήτων που φτάνει τα 10 χιλιόμετρα έχει δημιουργηθεί στην λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα προς Κόρινθο από Κηφισό έως λίμνη Κουμουνδούρου.

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα βρίσκονται στη λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Αττικού Νοσοκομείου. Στη Λ. Πεντέλης, δεκάδες αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα ενώ άλλα έχουν παρασυρθεί από χείμαρρους.
Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στα οχήματα τουςΗ Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί περίπου 700 κλήσεις απ' όλη την Αττική και έχει κληθεί να βοηθήσει, και οδηγούς που εγκλωβίστηκαν με τα οχήματά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Σταμάτα, στην Λεωφόρο Αθηνών και στην Ιερά Οδό.
Βελτίωση του καιρού από το μεσημέριΣύμφωνα με την ΕΜΥ, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα στην Αττική, την Εύβοια και τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες ενώ άμεσα θα επηρεάσουν την ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται στην Αττική από τις 13.00 και μέχρι το βράδυ βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Keywords
Τυχαία Θέματα