Διδυμότειχο: Αφιέρωμα στον ευεργέτη της πόλης Ιωάννη Μανδαλίδη, από το Λαογραφικό Μουσείο

12:38 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αφιερωμένη στον ευεργέτη του Διδυμοτείχου, Ιωάννη Μανδαλίδη, θα είναι η 6η Συνάντηση Μελών και Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου της πόλης, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.
O Iωάννης γεννήθηκε το 1887 στο Διδυμότειχο, σπούδασε Oδοντιατρική στην Kωνσταντινούπολη, εργάστηκε επί σειρά ετών στην Αμερική και απέκτησε τεράστια περιουσία, ενώ επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917 και ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις

και το χρηματιστήριο. Λίγα χρόνια αργότερα, εγκατέστησε εργοστάσιο ηλεκτροφωτισμού στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το οποίο αργότερα, όπως και τους αλευρόμυλους που κατείχε, τα δώρισε στο Δήμο Διδυμοτείχου, με σκοπό τα έσοδα της περιουσίας αυτής να διατίθενται για την εκπαίδευση των ικανότερων νέων. Η εκδήλωση, συνδιοργανώνεται με το Επαγγελματικό Λύκειο και τον Μορφωτικό Σύλλογο Λαογραφικό Μουσείο Διδυμοτείχου και θα γίνει στις 7 το απόγευμα της Κυριακής 22 Μάιου, στο ξενοδοχείο «Πλωτίνη». Η είσοδος για το κοινό είναι 5 ευρώ.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου
Φωτογραφία: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

The post Διδυμότειχο: Αφιέρωμα στον ευεργέτη της πόλης Ιωάννη Μανδαλίδη, από το Λαογραφικό Μουσείο appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα