Διεύρυνση κατηγορητηρίου για τον Γ. Παπακωνσταντίνου που δηλώνει εξιλαστήριο θύμα

19:35 6/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Και το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει πλέον ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Παρά τις επι μέρους διαφωνίες τους όλα τα κόμματα συμφώνησαν στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, ενώ ο ίδιος ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε πως είναι το εξιλαστήριο θύμα και εκτόξευσε πυρά κατά των κυρίων Βενιζέλου
και Διώτη.

Για επιχείρηση εξόντωσής του έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κάνοντας χρήση του δικαιώματος του να μιλήσει στη Βουλή για την πρόταση επέκτασης του κατηγορητηρίου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου χρησιμοποίησε εξαιρετικά σκληρή γλώσσα για τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου: «Ο κ. Βενιζέλος είχε το θράσος να με ταυτίσει με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Ως βάρος που δεν μπορεί να κουβαλάει. Δεν ήμουν όμως εγώ αυτός που υπερασπίστηκε τον κ. Τσοχατζόπουλο στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος ήταν».

Μίλησε για πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες ενός ανθρώπου αλλά προειδοποίησε πως δεν είναι μια βολική περίπτωση γιατί δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα σε θέματα διαφάνειας.

«Πολιτικό παιχνίδι είναι δυστυχώς αυτό που παίζεται σήμερα εδώ σε αυτή την αίθουσα. Στις πλάτες ενός ανθρώπου. Και όλοι εδώ μέσα το ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό συμβαίνει. Μόνο που όσο και αν βολεύει η δική μου εξόντωση δεν είμαι βολική περίπτωση. Δεν έχω σκιές στη ζωή μου, δεν έδωσα δικαιώματα σε θέματα διαφάνειας, δεν έχω κάνει ούτε μισό ρουσφέτι, δεν είχα πάρε δώσε, δεν προσπορίστηκα ποτέ τίποτα, δεν έχω δυσθεώρητο πόθεν έσχες, μόνο χρέη έχω», τόνισε.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε ότι κινήθηκε με μόνο γνώμονα την προσπάθεια να πιαστούν φοροφυγάδες και επέμεινε ότι δεν πρωτοκόλλησε το CD με τη λίστα των καταθετών στην HSBC γιατί δεν ήθελε και δεν έπρεπε να υπάρχει παραδοχή επίσημης κτήσης των παράνομων στοιχείων από την ελληνική διοίκηση.

Τέλος, αναφερόμενος στο έγγραφο από τις γαλλικές αρχές σημείωσε ότι για την ύπαρξη του είχε ενημερώσει και την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τον οικονομικό εισαγγελέα στην κατάθεσή του και ισχυρίστηκε ότι από τον τρόπο σύνταξης της επιστολής των Γάλλων προκύπτει ότι τα στοιχεία μας χορηγήθηκαν ανεπισήμως και με ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Της ομιλίας του κ. Παπακωνσταντίνου, είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των εισηγητών των πολιτικών κομμάτων. Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή έλεγαν: Αντιλαμβανομάστε τη δύσκολη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου. Είναι όμως πολύ θλιβερό αμυνόμενος να φτάσει στο σημείο να υιοθετεί τη λογική της πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αυτή έχει καταρρεύσει παταγωδώς, μέσα από σωρεία αυταπόδεικτων στοιχείων που ευτέλισαν τους συκοφάντες.

Αποτελέσματα ψηφοφορίας

Ψηφισαν 266

Έγκυρα 265

Άκυρα 1

Λευκα 3

Ναι 234

Όχι 21

παρών 7

Συνεπώς εγκρίθηκε η διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του κ. Παπακων/νου ώστε να συμπεριληφθεί και η κατηγορία της απιστίας προς την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

Η Προανακριτική επιτροπή έλαβε επίσης μια ακόμη παράταση έως τις 25/06/2013

Σχετικές ειδήσεις:

Όλοι υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον Παπακωνσταντίνου

Keywords
Τυχαία Θέματα