Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ από την Καρδίτσα

12:36 26/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από την Καρδίτσα, λέγοντας ότι όταν τα δυο κόμματα μιλάνε για ανάπτυξη, βιομήχανοι και μεγαλέμποροι τρίβουν τα χέρια τους, όμως οι εργάτες, οι αγρότες και οι επαγγελματίες πρέπει να ανησυχούν ακόμα περισσότερο. Σημείωσε δε ότι το κλίμα ευφορίας
που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, που εμφανίζουν τον κ. Σαμαρά «από πρωθυπουργό της χρεοκοπίας, φορέα της ελπίδας», «εγγυητή της μεταρρυθμιστικής πορείας», δεν ακουμπούν τους αγρότες της Καρδίτσας που έχουν ήδη χρεοκοπήσει, τους μικρομαγαζάτορες της περιοχής που έχουν βάλει λουκέτο, τα νέα παιδιά που είναι άνεργα και έχουν χάσει την παραμικρή ελπίδα για προσωπική και οικογενειακή ανάκαμψη. Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι με το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα οι αντιδραστικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι οποίες, όπως διευκρίνισε, στο όνομα της καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, προωθούν την αντιδραστική και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό. Τόνισε δε ότι οι προτάσεις αυτές δεν έχουν στόχο ούτε το ρατσισμό ούτε τους φορείς του ρατσισμού. Έχουν στόχο-και δεν το κρύβουν- να ποινικοποιήσουν την ταξική πάλη, τους λαϊκούς αγώνες, την κομμουνιστική ιδεολογία, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του αναφέρθηκε και στα οικονομικά των κομμάτων, λέγοντας ότι επανέρχεται τελευταία μια συζήτηση για τα οικονομικά των κομμάτων – με στόχο βέβαια το ΚΚΕ. Ξεκινάνε, είπε χαρακτηριστικά, από το ΠΑΣΟΚ για να καταλήξουν στο ΚΚΕ.... με τα γνωστά προβοκατόρικα: ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του, ότι υπάρχει αδιαφάνεια στα οικονομικά του ΚΚΕ. Απαντάμε για άλλη μια φορά, ξεκάθαρα, πως όλα αυτά είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Ο γγ του ΚΚΕ στην ομιλία του αναφέρθηκε εξάλλου και στο έργο εκτροπής του Αχελώου, επισημαίνοντας ότι «είναι επείγουσα και απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ, η εκτροπή του Αχελώου που θα μπορούσε να ποτίσει όλο το Θεσσαλικό κάμπο, να αυξήσει την παραγωγικότητα και να δώσει καλύτερο αγροτικό εισόδημα. Η εκτροπή του Αχελώου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει απαίτηση του λαού της Θεσσαλίας τόσο για την αξιοποίηση του νερού για άρδευση όσο και για ύδρευση και εμπλουτισμό των υπόγειων υδάτων που είμαστε ελλειμματικοί». Το ΚΚΕ, ανέφερε ακόμα, καλεί πρώτα και κύρια τους αγρότες, τους μαζικούς φορείς και το λαό της Θεσσαλίας να απαιτήσουν με πρωτοβουλίες την άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου με τη μεταφορά 600 εκατομμυρίων κυβικών νερού το χρόνο.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να μην παρασυρθούν από το «κλίμα εθνικής επιτυχίας» που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση, από τους πανηγυρισμούς των κυβερνητικών στελεχών που γύρισαν υποτίθεται με γεμάτες τις βαλίτσες από την Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν και ετοιμάζονται για νέα ταξίδια που θα φέρουν επενδύσεις. Αυτό βέβαια που κρύβει η ελληνική κυβέρνηση, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, είναι ότι το αντιλαϊκό πρόγραμμα της Ιρλανδίας δεν πήγε ούτε πόντο πίσω. Τα αντιλαϊκά μέτρα συνεχίστηκαν με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με μειώσεις σε δημόσιες δαπάνες, με αύξηση της φορολογίας για τα λαϊκά νοικοκυριά, προκειμένου οι επιχειρηματικοί όμιλοι να απολαμβάνουν νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές, ενώ και η ανεργία σε αυτή τη χώρα καλά κρατεί, κατέληξε ο γγ του ΚΚΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα