Ε. Βενιζέλος: Συνέντευξη εφ όλης της ύλης απ΄την εκπομπή «NETWEEK»

21:42 28/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, στην εκπομπή της ΝΕΤ, NETWEEK και στην Έλλη Στάη.Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο αντιρατσιστικό, τονίζοντας την έκπληξή του από τον τρόπο που διαχειρίστηκε
το ζήτημα η κυβέρνηση και επανέλαβε πως αν δεν κατατεθεί στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει δική του πρόταση νόμου.
Πρόσθεσε πως: "δεν είναι η πρώτη διαφωνία, έχουμε πολλές διαφορετικές ταυτότητες με την ΝΔ, εμείς συνεργαζόμαστε και διαφωνούμε σε πάρα πολλά θέματα αλλά καταφέραμε να βρούμε λύσεις. Με έχει εκπλήξει η στάση της ΝΔ." Μίλησε δε, με δραματικούς τόνους για το φαινόμενο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Λίγα σημεία της συνέντευξης

Απέδωσε μικροκομματική τακτική στον Α. Σαμαρά, λέγοντας πως η ΝΔ ακολουθεί αυτή τη τακτική γιατί ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει "μ' ένα ακροατήριο που βρίσκεται στις παρυφές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ". Από τον Αύγουστο τον περασμένο έχουμε ζητήσει συστράτευση του συνταγματικού τόξου πριν συμβεί το φαινόμενο αυτό. Δημοκρατία, ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδος πάνε μαζί.
Η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ έχει κατατεθεί. Στις 21 Μαρτίου έχουμε καταθέσει την δική μας ολοκληρωμένη πρόταση νόμου που είναι ίδια με το νομοσχέδιο. Θα είναι δραματική εξέλιξη η καταψήφιση της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει να φύγουμε από το στενό μνημόνιο.

Είπε επίσης πως: «Πιστεύω ότι το δίπολο μνημόνιο – αντιμνημόνιο είναι πλαστό κενό. Θέλουμε να φύγουμε από το στενό πλαίσιο του μνημονίου αλλά να είμαστε εξασφαλισμένοι. Όσα προβλήματα έχει το ευρωπαϊκό γήπεδο, δεν υπάρχει καλύτερο αυτή τη στιγμή στον κόσμο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβει την βαθιά του αντίφαση στην ηγεσία του, υπάρχει μια πτέρυγα αντιευρωπαϊκή και μια άλλη που δηλώνει φιλοευρωπαϊκή. Έχουμε και κάτι ακόμη χειρότερο, να κρύβεται αυτό το ετερόκλητο σχήμα ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων. Έχω απαντήσει εμπράκτως, το ΠΑΣΟΚ έχει απαντήσει εμπράκτως.»

Μίλησε επίσης για τον Α. Λοβέρδο και την Άννα Διαμαντοπούλου.

Για την ΕΡΤ

Τόνισε πως: «Δεν έχουμε συζητήσει για την ΕΡΤ και δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να πάψει να έχει δημόσιο φορέα τηλεόρασης. Ούτε σήμερα μιλήσαμε για τα θέματα αυτά. Θα πάνε στην επόμενη συνάντηση. Δεν υπάρχει το θέμα αυτό όπως έχει δημοσιευτεί.
Δημόσια ραδιοτηλεόραση σημαίνει τηλεόραση θεσμική, σύγχρονη, θεσμικής ποιότητας, δεν μπορεί να είναι αντίγραφο κακό των ιδιωτικών, έχει εξαιρετικούς τεχνικούς με τεράστια εμπειρία. Πρέπει να εμφανιστεί το σχέδιο, να μας παρουσιάσουν οι αρμόδιοι υπουργοί στους πολιτικούς αρχηγούς το σχέδιο.
Δεν το ξέρω αυτό (για απολύσεις) πρέπει να γίνει αξιολόγηση του προσωπικού. Παρουσιάζετε το κεντρικό δελτίο. Σας έχω πάρει τηλέφωνο ποτέ; Καμία παρέμβαση. Εμείς δεν θέλουμε καμία παρέμβαση.
Θα πάμε σε μια πρέπουσα, αρμόζουσα (δημόσια τηλεόραση), η διοίκηση της ΕΡΤ δεν πρέπει να εκφραστεί; Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εκφραστούν; Αν δεν πάρουνε οι ενδιαφερόμενοι την πρωτοβουλία μετά θα λένε «μα την πήρε κάποιος άλλος την πρωτοβουλία».
Keywords
Τυχαία Θέματα