Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:26 31/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στην Παράκαμψη Καβάλας, στο σημείο όπου κατασκευάζονται για λογαριασμό της Εγνατίας Οδού τα νέα διόδια, θα συνεδριάσει σήμερα εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα και είναι ανοικτή για το κοινό. Με τον τρόπο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την διαμαρτυρία του για την λειτουργία των διοδίων σε ένα σημείο που έχει αυξημένη επικινδυνότητα και εκτιμάται ότι θα διοτεχεύσει

μεγάλο κομμάτι της κυκλοφορίας μέσα από την πόλη.
Καθ` όλη την διάρκεια της συνεδρίασης που έχει συμβολικό χαρακτήρα θα είναι κλειστή η Εγνατία Οδός.

** Στον αυξητικό ρυθμό ανάπτυξης του τουρισμού τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κατά τη διάρκεια σύσκεψης με φορείς του τουρισμού στο Επιμελητήριο Καβάλας. Ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της τουριστικής πολιτικής της κυβέρνησης ενώ αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της Καβάλας και της Θάσου με στοχευμένες δράσεις.
Η κ. Κουντουρά ζήτησε να αυξηθούν οι ξενοδοχειακές κλίνες στον Νομό Καβάλας δεδομένης της διαρκώς αυξανόμενης τουριστικής κίνησης.
Περίπου 250 νέες κλίνες δημιουργούνται κάθε χρόνο ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας.
Νωρίτερα, σε συνάντηση με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η υπουργός ενημερώθηκε για τις διεκδικήσεις του δήμου όπως το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», το παλιό Νοσοκομείο και την παλιά Μεραρχία

** Το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας από γεωπόνους, ιχθυολόγους και κτηνιάτρους έθεσε στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

** Οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, αντιμέτωποι με το πρόβλημα της μεγάλης πτώσης στις τιμές παραγωγού, σε γάλα και κρέας, που ταλανίζε τον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας σε όλη τη χώρα, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

** Δεν πραγματοποιήθηκε χθες η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, στην Πλατεία Καπνεργάτη, λόγω έλλειψης συμμετοχής κόσμου.

** Ακριβές αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης (το πρωτότυπο φυλάσσεται στο Μουσείο του Λούβρου) δημιουργήθηκε από την εταιρία FHL Kiriakidis Group με λευκό Δραμινό μάρμαρο και θα παραδοθεί στο Δήμο Σαμοθράκης. Με ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτή η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει μαζί με τον αείμνηστο Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργο Παυλίδη.

** Ανοικτό μπαζάρ με καλοκαιρινά ρούχα θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος ΠΝΟΗ για το παιδί & την Οικογένεια σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι την 1 μετά το μεσημέρι, στον χώρο του στην οδό Κ. Τσολάκη 23, στον παιδικό σταθμό του Δήμου Καβάλας.
Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλους τους Καβαλιώτες να επισκεφθούν τον χώρο και να πάρουν ρούχα και παπούτσια. Θα υπάρχουν κυρίως βρεφικά, παιδικά και εφηβικά και περιορισμένη ποσότητα για ενήλικες. Επίσης θα διατίθενται παιχνίδια, καθισματάκια αυτοκινήτου, παιδικά κρεβατάκια, κουβέρτες, σινδόνια κ.α.

** Δωρεάν σπιρομετρήσεις πραγματοποιεί σήμερα (Παρασκευή) το πρωί στην πλατεία, ο σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου νομού Καβάλας.

** Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόληση Παιδιών κατά την περίοδο των θερινών διακοπών θα υλοποιήσει και φέτος ο δήμος Δράμας. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας 6-12 ετών και περιλαμβάνει δραστηριότητες στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας. Η δημιουργική απασχόληση παρέχεται στα παιδιά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση της οικογένειας (δωρεάν).
Οι εγγραφές στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν από 1 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Δράμας.

** Με ανακοίνωση του ο Δήμος Καβάλας κάνει γνωστό ότι ο ετεροχρονισμός στη λειτουργία των δημοτικών λαμπτήρων που παρατηρείται τις τελευταίες 7 ημέρες στην πόλη της Καβάλας, οφείλεται σε βλάβη του κεντρικού δέκτη της ΔΕΗ, η οποία έχει ενημερωθεί από την Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Καβάλας, από την πρώτη ημέρα. Τα συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν για την αποκατάσταση το συντομότερο δυνατόν.

** Ο Δήμος Παγγαίου διοργανώνει για 3η χρονιά την Λευκή Νύχτα στην Ελευθερούπολη με μία μεγάλη συναυλία του Στέλιου Ρόκου στην Κεντρική πλατεία στις 10.30 το βράδυ. Παράλληλα θα χορέψουν διάφοροι ποντιακοί σύλλογοι, θα ισχύουν εκπτώσεις στα καταστήματα και θα βραβευτεί η Άννα Ξουλόγη παγκόσμια πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής και ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης για την άνοδο του στην Β` Εθνική.

** Την ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση και την έκθεση ζωγραφικής του θα παρουσιάσει ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας την Κυριακή 3 Ιουνίου. Στις 11 το πρωί θα δοθεί η παράσταση από τα παιδικά και εφηβικά τμήματα και στις 7.30 το απόγευμα από το τμήμα ενηλίκων.

** Αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός στην περιοχή μας.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, νέα, διοδια, καβαλα, συμμετοχή, θεσσαλονικη, ΑΔΕΔΥ, fhl, group, αμθ, πνοη, ιουνίου, οφείλεται, δεη, εκπτωσεις, καιρος, ert, τελη κυκλοφοριας, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, διακοπες δεη, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, απεργια αδεδυ, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, το θεμα, δωρεαν, εθνικη, θεμα, θρακη, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, ρουχα, τα νεα, fhl, αμθ, αννα, αξονες, βραδυ, γαλα, γεγονος, δημητρα, δημος, δοθει, εγνατια οδος, εγνατια, εγγραφες, ελενα, εκθεση, επιτυχια, εταιρια, ετων, υπηρεσια, κελσιου, λευκη, λειτουργια, μακεδονια, νυχτα, οδος, οικογενεια, οφείλεται, παιδικα, παιδι, παιδια, παπουτσια, πνοη, πρωι, συγκεντρωση, συμμετοχή, συλλογοι, τμημα, group, μποφορ, χωρα, υπουργειο, ιουνίου, κομματι, κρεας, κυριακη, λευκο, νοσοκομειο, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα