Έκρηξη παγιδευμένου ΙΧ σημειώθηκε στη Δάφνη

07:49 7/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Έκρηξη βόμβας, που ήταν τοποθετημένη κάτω από σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο άνηκε στη διευθύντρια των Φυλακών Κορυδαλλού σημειώθηκε, τα ξημερώματα στην είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Διομήδους 3 στη Δάφνη ενώ είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην ιστοσελίδα Ζougla.gr με τα οποία δινόταν διορία 20 λεπτών.Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και στις 4.40 το πρωί η βόμβα
εξερράγη. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τον εκρηκτικό μηχανισμό. Από την έκρηξη καταστράφηκε το όχημα, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα γύρω κτήρια. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τα θραύσματα τζαμιών τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό ενώ ακόμα βρίσκονται στο σημείο πυροτεχνουργοί και άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που διευρενά την υπόθεση, οι οποίοι συλλέγουν στοιχεία. Την επίθεση καταδίκασαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης και ο Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

«Καταδικάζω την βομβιστική επίθεση και αποδοκιμάζω κάθε μορφή βίας που θέτει σε δοκιμασία τους θεσμούς και δημιουργεί κινδύνους για ανθρώπινες ζωές. Συμπαρίσταμαι στη Διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού και ενισχύουμε το έργο της», ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης.

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων κάνει λόγο για ιδιότυπο ρατσισμό που υφίστανται ως εργαζόμενοι στις φυλακές και χαρακτηρίζει το χτύπημα συμβολικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα