Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία με την τρόικα

21:03 15/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Θετικά αποτιμούν τη συμφωνία με την τρόικα οι κυβερνητικοί σύμμαχοι, ενώ, αντίθετα, πυρά εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός είναι ο μόνος που βλέπει σταθεροποίηση εκεί που όλοι βλέπουν τα μνημονιακά συντρίμμια λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, για μετατροπή του μεγάρου Μαξίμου σε Ζάππειο 7 μιλά ο Πάνος Καμμένος, τα βάρβαρα μέτρα δεν τελειώνουν εδώ, υποστηρίζει το ΚΚΕ
Ιπποκράτους επισημαίνει ότι οι εταίροι μας κατανοούν πλέον ότι οικονομία και κοινωνία δεν αντέχουν άλλα μέτρα.Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Μέσα σε μία Ευρώπη γεμάτη ανασφάλειες είναι σημαντικό που ολοκληρώθηκε αυτός ο κύκλος διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Αυτό έπρεπε να γίνει το ταχύτερο. Δεν είναι δυνατόν κάθε επίσκεψη της τρόικας να ανοίγει ξανά όλα τα θέματα και να δημιουργεί την άδικη εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν είναι συνεπής.
Στην Αγίου Κωνσταντίνου λένε, ότι η κυβέρνηση πρέπει να εργασθεί συστηματικά για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων σε κράτος και οικονομία.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Είναι θετικό το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης, εξασφαλίζουν τη συνέχιση της χρηματοδότησης. Η τρόικα και οι εταίροι μας οφείλουν, όμως, να αντιληφθούν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία εξαντλεί τα όριά της και η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάσες. Χρειάζεται να καταλάβουν ότι διαπραγματεύονται και δεν επιβάλλουν.

ΣΥΡΙΖΑ
Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για νέα εγκληματικά μέτρα που συναποφάσισε ο πρωθυπουργός με την τρόικα, προσθέτοντας πως ο κ. Σαμαράς ξέχασε να αναφέρει στο διάγγελμα του, ότι επί κυβέρνησής του, η χώρα έγινε πρωταθλήτρια ανεργίας στην Ευρώπη.

Ο κ. Σαμαράς είναι ο μόνος που βλέπει σταθεροποίηση και θωράκιση της χώρας εκεί που όλοι βλέπουν τα μνημονιακά συντρίμμια μιας κατάφωρα άδικης και αναποτελεσματικής πολιτικής. Στο μόνο που έχει δίκιο ο κ. Σαμαράς είναι ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται από τα μνημόνια. Ούτε από τον ίδιο για τη σωτηρία της.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ
Έχουμε ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και μας λένε ότι η σωτηρία της χώρας είναι να οδηγηθούν κι άλλοι νέοι και όχι μόνο νέοι άνθρωποι στη διαδικασία της ανθρωποθυσίας.... ΚΑΤ Μας εγκαλούν ότι παίζουμε τις τύχες της χώρας στα ζάρια αυτοί που δεν έριξαν ούτε μία ζαριά, και οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση και το λαό στην απογοήτευση και την απόγνωση.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ
«Σήμερα ο πρωθυπουργός μετέτρεψε το μέγαρο Μαξίμου σε «Ζάππειο 7». Θα πρέπει να τον ενημερώσουν άμεσα ότι το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός δεν αντιμετωπίζεται πλέον με «Ζάππεια» ψέματα και υποσχέσεις αλλά με εθνική υπερήφανη πολιτική».

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στην πραγματικότητα η Ελλάς διοικείται από τους τοκογλύφους πιστωτές της, που έχουν στόχο την οριστική υποδούλωση του ελληνικού λαού και την υφαρπαγή του εθνικού μας πλούτου.

ΚΚΕ
Η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικα εγκαινιάζει ένα νέο γύρο βάρβαρων μέτρων που, όπως και τα προηγούμενα, συνοδεύονται από ψέμα, κοροϊδία και προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων.

ΛΑΟΣ
Σύμφωνα με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, η Ελληνική κυβέρνηση λέει συνεχώς "ναι" και ποτέ "nein", ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι σχετικά με το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ερωτούν εάν η τύχη της χώρας μετά τις αδιέξοδες πολιτικές, είναι μικρή λεπτομέρεια για να τον απασχολεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα