Επαφές Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον για το ζήτημα του χρέους (video)

22:17 8/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε διελκυστίνδα μεταξύ ΔΝΤ- Ευρώπης – Βερολίνου έχει εξελιχθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους, που βρίσκεται στο επίκεντρο της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -σε συνέντευξη του στο Bloomberg- εστιάζει στην αντιφατική στάση του Βερολίνου για το χρέος. Η γερμανική πλευρά θεωρεί εκ των ων ουκ

άνευ προυπόθεση τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά είναι ρητά αντίθετο στο κούρεμα της ονομαστικής αξίας του ελληνκού χρέους όπως προτάσσει το Ταμείο.

Ο Β. Σόιμπλε πιστεύει ότι το πρόγραμμα θα δουλέψει, το ΔΝΤ θα μετέχει και δεν θα υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση του χρέους. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρομοίασε την Ελλάδα με μία γαζέλα που προσπαθεί να αποφύγει να παγιδευτεί από δύο ελάφαντες που τσακώνονται.

Των χαμηλότερων στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα υπεραμύνεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Τσακαλώτο, ζήτησε από τους Ευρωπαίους να προχωρήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου αυτό να γίνει βιώσιμο, ενώ κάλεσε και την Αθήνα να παραμείνει πιστή και συνεπής στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Λένα Αργύρη, Μιχαήλ Γελαντάλις

Σχετικές ειδήσεις: «Στα μαχαίρια» ΔΝΤ – Γερμανία για το ελληνικό χρέος (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα