Επί ποδός οι δήμοι για την κακοκαιρία

17:48 12/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε πλήρη επαγρύπνηση βρίσκονται όλοι οι δήμοι της Κρήτης και περισσότεροι οι ορεινοί, σε αναμονή του κύματος κακοκαιρίας «Μήδεια» που αναμένεται να πλήξει το νησί από το πρωί της Δευτέρας.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η ενημέρωση όλων των δήμων από την ΠΕΔ Κρήτης, μετά την τηλεδιάσκεψη που έγινε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Δείτε εδώ

Ο Δήμος

Ηρακλείου ενημερώνει ότι το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα παραμείνει ανοιχτό από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, για όσους θέλουν να προστατευτούν από  τις καιρικές συνθήκες. Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Αστέγων του Δήμου λειτουργεί έτσι κι αλλιώς καθημερινά, με δυνατότητα διανυκτέρευσης, απλώς κατά την διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν απαιτούνται διαδικασίες εισόδου.

Άστεγος που επιθυμεί να διανυκτερεύσει στο Κέντρο Αστέγων, μπορεί να μεταβεί στον χώρο, χωρίς προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία.

Επίσης, οι πολίτες, που διαπιστώνουν περιπτώσεις αστέγων οι οποίοι χρήζουν βοήθειας μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

2813 409 409 Αιτημάτων Δ. Ηρακλείου για την Κυριακή 14/02/2021.2813 409 500 Δημοτικής Αστυνομίας για τις καθημερινές από 8.00 έως 20.00.2810 336 050 Κέντρου Αστέγων για τις καθημερινές από 7.30 έως 15.30.

Ο δήμος Φαιστού ενημέρωσε ότι κλείνουν όλες οι ιρλανδικές διαβάσεις και τα περάσματα από ρέματα, ενώ προχώρησε στον καθαρισμό όλων των ρεμάτων της περιοχής, για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα καλεί τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά το τριήμερο Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.

Οι υπόλοιποι δήμοι είναι όλοι σε ετοιμότητα, το προσωπικό θα είναι στις θέσεις του και έχει δοθεί βάρος και στη συντήρηση των μηχανημάτων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα