«Επικίνδυνη» για τη Δημοκρατία χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Α. Τσίπρας

10:56 13/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
«Επικίνδυνη» χαρακτήρισε την κυβέρνηση με αφορμή τη στάση της έναντι των καθηγητών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «πρώτο θύμα Μνημονίου είναι η Δημοκρατία». Μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό «στο κόκκινο», ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, γιατί ο στόχος της είναι να επιβάλει
νόμους που υπερβαίνουν μια Δημοκρατία. Ο μόνος τρόπος για να υλοποιηθεί η πολιτική της είναι να περιοριστεί η Δημοκρατία. Η κυβέρνηση, επιβάλλει μια πολιτική πυγμής. Αυτή η αίσθηση αλαζονείας της κυβέρνησης, θα την οδηγήσει σε όλεθρο». Όσον αφορά τη στάση της έναντι των καθηγητών, εκτίμησε ότι θα μπορούσε να αναστείλει την εφαρμογή των μέτρων και να κάνει διάλογο με τους καθηγηγές.Αναφερόμενος στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εξελίξεις, σημείωσε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για όλους μας, είναι να επιβληθεί η αντίληψη ότι το μνημόνιο δεν αλλάζει, ότι είναι νομοτέλεια, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα ακολουθήσει την καταγγελία του Μνημονίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι «τίποτα δεν θα είναι ίδιο στη χώρα όταν τελειώσει το Μνημόνιο».

Ερωτηθείς για τη σημερινή ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΕΒ, είπε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση έχει θεσμική σημασία, σημειώνοντας ότι οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΣΕΒ είναι μεγάλες. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι υπάρχει και υπό το πρίσμα αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να μην πάει να μιλήσει -όπως πήγα σε πολλούς ακόμη φορείς, κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα