Φ. Κουβέλης: «Να κατατεθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή»

21:45 27/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Επέμεινε ο Φώτης Κουβέλης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου, να κατατεθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, γιατί όπως είπε, η υπάρχουσα νομοθεσία δεν προβλέπει τις διατάξεις τις οποίες εισάγει.Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι αυτό θα ήταν μια δημοκρατική πράξη και
βεβαίως, πρόσθεσε, όταν θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο, είναι ανοικτές οι διαδικασίες για βελτιώσεις, τροποποιήσεις και διορθώσεις. Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε επίσης την πλήρη διαφωνία του με την γνωμάτευση της νομοπαρασκευαστική Επιτροπής για το εν λόγω νομοσχέδιο και την χαρακτήρισε «απαράδεκτη» αφού, όπως είπε, κάνει λόγο για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου όταν στο παρελθόν, και σε ανάλογη διαδικασία, είχε εκτιμήσει ορισμένες από τις διατάξεις, τότε, συνταγματικές.

Επίσης ο κ. Κουβέλης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη διαρροή του πορίσματος δυο ώρες πριν την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Στην ερώτηση αν συμφωνούν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί να κατατεθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι το ερώτημα αυτό πρέπει να απευθυνθεί στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο και επέμεινε στην τήρηση της διαδικασίας για συζήτηση στη Βουλή της πρότασης του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επίσης ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα της ανεργίας των νέων και τονίστηκε η ανάγκη να προωθηθεί το ζήτημα της κοινωφελούς εργασίας, ενώ τέλος σημείωσε ότι ετέθη με επιμονή το θέμα συντονισμού της κυβέρνησης και η ανάγκη να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σοκ στη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα