Γ. Καρανίκας: H αγορά δεν αντέχει τις πολιτικές εντάσεις

22:18 16/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το 2019 γιατί είναι προεκλογική χρονιά, δήλωσε από τη Λάρισα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας, ο οποίος ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η αγορά δεν αντέχει τις πολιτικές εντάσεις που συνήθως παρατηρούνται κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων.

Κάνω έκκληση στους πολιτικούς να μην υπάρχουν εντάσεις, ώστε ο πολιτικός φανατισμός να μην περάσει και στην αγορά, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ

και πρόσθεσε: «Η αγορά δεν αντέχει άλλο, δέκα χρόνια ο κλάδος μας, χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο και χρειάζεται σωστό βηματισμό για να σταθεί ξανά στα πόδια της και να αρχίσει να κινείται κάτι στην αγορά».
O κ. Καρανίκας, αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της ΕΣΕΕ να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

«Η πρώτη, έστω και μικρή επιτυχία έγινε με την προστασία της πρώτης κατοικίας και για τους εμπόρους. Βέβαια ήταν κουτσουρεμένη, αλλά δεν παύει να είναι επιτυχία με την έννοια ότι για πρώτη φορά εντάχθηκαν επιχειρηματικά δάνεια και συνάδελφοι έμποροι. Αυτό πρέπει να επεκταθεί. Δεν μπορεί να υπάρχει ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους πολίτες, αλλά όχι για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους εμπόρους.
Η προσπάθεια μας είναι κοινή. Ετσι μόνο θα διεκδικήσουμε σωστά για να είμαστε αποτελεσματικοί».
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ βρέθηκε στη Λάρισα και μίλησε στην ετήσια γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σ. Γιαννακόπουλο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα