Για απόκρυψη φορολογητέας ύλης ελέγχονται οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

17:15 10/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στα χέρια του προέδρου και των μελών της προανακριτικής επιτροπής, βρίσκεται από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, το πόρισμα των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες στους επίμαχους λογαριασμούς υπάρχουν ποσά που οι ελεγχόμενοι δεν κατάφεραν να τα δικαιολογήσουν με την προσκόμιση των απαιτούμενων παραστατικών στοιχείων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τέσσερις συγγενείς

του κ. Παπακωνσταντίνου ελέγχονται για απόκρυψη φορολογητέας ύλης από το 1997 έως το 2011.

Ειδικότερα: Ο Ανδρέας Ροσσώνης (γαμπρός του κ. Παπακωνστατίνου) ελέγχεται για 1.457.000 ευρώ, ο Συμεών Συκιαρίδης για το ποσό 1.666.338 ευρώ, η εξαδέλφη του κ. Παπακωνταντίνου, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 193.499 ευρώ και η Ελένη Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 2.987.660 ευρώ.

Πάντως, και οι τέσσερις έστειλαν δήλωση διαμαρτυρίας προς το ΣΔΟΕ, διότι -όπως υποστηρίζουν- δεν τους δόθηκε προθεσμία δύο μηνών, προκειμένου να προσκομίσουν και άλλα στοιχεία που θα δικαιολογούσαν τα έσοδά τους. Σημειώνεται ότι από το ΣΔΟΕ τούς είχε δοθεί αρχικά προθεσμία 10 ημερών και ζήτησαν να παραταθεί για άλλους δύο μήνες.

Στη δήλωση - διαμαρτυρία, την οποία υπογράφουν και οι τέσσερις, αναφέρουν:

«Επιφυλασσόμεθα όλων των δικαιωμάτων μας. Παρά τον νόμο δεν μας δώσατε επαρκή προθεσμία απάντησης. Αναγκαστήκαμε έτσι, εκ των ενόντων, στην ανάδειξη από μνήμης στοιχείων εκτεινομένων σε βάθος πολλών ετών. Κατά τις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού διατηρούμε το δικαίωμα να επανέλθουμε. Συμπερασματικά, αρνούμαστε κάθε πορισματική απόληξή σας, υπό την ειδικότερη δήλωση ότι οι λογαριασμοί μας έχουν τηρηθεί κατά την λογιστική τάξη που εκάστοτε ίσχυε, κατά νόμον, στη διαδρομή των εδώ κρισίμων ετών».

Tην Τρίτη το βράδυ οι συγγενείς του πρώην υπουργούέχουν κληθεί να καταθέσουν στην προανακριτκή, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνουν παρέλαβε από την Επιτροπή όλο το υλικό της δικογραφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα