Γιουνκέρ: Κανείς δεν μιλά πλέον για Grexit - Σαμαράς: Πραγματικός φίλος ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

12:22 11/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στη μεγάλη αντιστροφή του κλίματος για την Ελλάδα, συνέβαλαν πρωτίστως οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, η μεθοδική δουλειά της τρικομματικής κυβέρνησης αλλά και η στήριξη από πραγματικούς φίλους, σε δύσκολες ώρες, όπως ο Ζαν ο Κλώντ Γιουνκέρ τόνισε ο Α. Σαμαράς απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Αναφερόμενος στην πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα τόνισε
ότι η Ελλάδα ξαναμπαίνει μπροστά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις επισημαίνοντας την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας και καλώντας να αναλογιστεί κανείς πού ήμαστε πριν από ένα χρόνο, τι είμαστε σήμερα και τι θα είμαστε αύριο. Θερμά λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες ήταν και αυτά από τον Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ ο οποίος εξήρε τις ελληνικές προσπάθειες για την ανάκαμψη της Οικονομίας και το μεγάλο θάρρος και την ωριμότητα των πολιτών, οι οποίοι αποδέχτηκαν τις μεταρρυθμίσεις που ζητήθηκαν.Για τη ρωσική εμπλοκή για τη ΔΕΠΑ - Αστειότητες τα περί νέων μέτρων


Ερωτηθείς για τη ρωσική εμπλοκή για τη ΔΕΠΑ, ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν υπήρχε παρέμβαση της Κομισιόν για το θέμα, όμως αν υπήρξε παρέμβαση τότε θα πρέπει και εκείνη να υποστεί τις συνέπειες.

Όλα έγιναν όπως έπρεπε από ελληνικής πλευράς τόνισε από την πλευρά του ο Α. Σαμαράς λέγοντας ότι «δεν έχουν να κάνουν με μας τα όποια ζητήματα» και επισημαίνοντας ότι ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί πολύ σύντομα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε αστειότητες τα σενάρια που συνδέουν την εμπλοκή με τη λήψη νέων μέτρων.

Για τη Διαμάχη ΔΝΤ - Κομισιόν

Οι δυο Πρωθυπουργοί ρωτήθηκαν και για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα με τον Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ να δηλώνει ότι ποτέ δεν πίστεψε ότι η διαδρομή που ακολουθήθηκε θα ήταν αλάνθαστη.

Για το ίδιο ζήτημα ο Α. Σαμαράς, επανέλαβε ότι ήταν ο πρώτος που είχε επισημάνει τα σφάλματα, αλλά αυτό όμως όπως είπε, δεν σημαίνει ότι τώρα που η κατάσταση αλλάζει θα γυρίσουμε πίσω και θα ασχολούμαστε με το χθες.


Αυτά ήταν λάθη που διορθώνουμε μαζί με τους Ευρωπαίους, συμπλήρωσε ξεκαθαρίζοντας:


«Τώρα που βλέπουμε φως δεν θα επιτρέψω να ξαναγυρίσουμε πίσω στα σκοτάδια που αφήνουμε πίσω μας»

Keywords
Τυχαία Θέματα