Ιδρύεται βάση ΕΚΑΒ στη Βιάννο

10:20 27/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ίδρυση βάσης του ΕΚΑΒ εντός του Κέντρου Υγείας Βιάννου, με ένα ασθενοφόρο και προσωπικό του ΕΚΑΒ, προκειμένου να υπάρχει 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρο της περιοχής, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, μετά τα τελευταία περιστατικά καθυστέρησης στη διακομιδή ασθενών, εκ των οποίων μία ηλικιωμένη κατέληξε στο νοσοκομείο.
Στη σύσκεψη

συμμετείχαν η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Μαυρομμάτη, ο υποδιοικητής Στέλιος Δημητρακόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Νίκος Γιαννακουδάκης και ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης. Κατά τη διάρκειά της αποφασίστηκε η μόνιμη στάθμευση εφεδρικού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, που θα παραχωρήσει το ΕΚΑΒ από τον υπάρχοντα στόλο του, το οποίο θα λειτουργεί με το προσωπικό του Κέντρου για τον εκμηδενισμό καθυστερήσεων σε περιπτώσεις βλάβης του ήδη υπάρχοντος ασθενοφόρου. Η απόφαση αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και θα υλοποιηθεί άμεσα.
Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης αναφέρει: «Τους τελευταίους μήνες υλοποιείται μια τεράστια προσπάθεια σταθεροποίησης του συστήματος υγείας στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής επιλογής στήριξης του δημόσιου χαρακτήρα του. Αυτή εκφράζεται με τις 186 προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ ,την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων οχημάτων (25 για την Κρήτη) και τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων στο ΕΣΥ, πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια. Ειδικότερα για το Κ.Υ. Βιάννου αναμένεται η πρόσληψη μέχρι το Σεπτέμβριο 1 επικουρικού με ειδικότητα πληρώματος ασθενοφόρου ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα εγκρίνεται η προκήρυξη ενός μόνιμου καθώς άλλων 7 ατόμων με την ίδια ειδικότητα για όλα τα Κ.
Keywords
Τυχαία Θέματα