Κ. Μαραβέγιας: Να καθίσουμε όλοι σε κοινό τραπέζι διαλόγου για τη ρύπανση

15:04 16/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Να καθίσουν σε ένα κοινό τραπέζι διαλόγου για το θέμα της αέριας ρύπανσης στο Βόλο καλεί τους συναδέλφους του, όλων των κομμάτων, καθώς και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον δήμαρχο Βόλου, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, τονίζοντας πως  πρόκειται για ένα θέμα που υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές και την εξουσία που ο κάθε θεσμός εκπροσωπεί.

Αφορμή για την τοποθέτηση του βουλευτή, στάθηκαν τα αποτελέσματα έρευνας για την ατμοσφαιρική ρύπανση,

που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας GreenYourAir, τα οποία επιβεβαιώνουν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βόλος και δικαιώνουν όλους όσοι αξιώνουν να εντοπιστεί χωρίς άλλη καθυστέρηση ο ρυπαντής ή οι ρυπαντές της πόλης.

Όσον αφορά τη μελέτη δημιουργίας εργοστασίου για την «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Βόλου», που εισάγεται σήμερα προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ο κ. Μαραβέγιας ξεκαθαρίζει ότι η αναβάθμιση της διαχείρισης αποβλήτων αποτελεί επιτακτική ανάγκη, ωστόσο – όπως αναφέρει – η συγκεκριμένη μελέτη εγείρει ερωτήματα, σε σχέση με το είδος της κλάσης SRF που θα παράγει η συγκεκριμένη μονάδα.

Τέλος, ο βουλευτής καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από την ΑΓΕΤ, δηλώνοντας βέβαιος ότι οι Βολιώτες δεν θα επιτρέψουν να βρει πρόσφορο έδαφος στην πόλη, η τακτική της έντασης στην οποία επενδύουν ορισμένες μειοψηφίες.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα