Κορεσμένοι όλοι οι χώροι στο Τεμπλόνι (audio)

16:43 1/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι Λευκιμμιώτες μέχρι να αποχωρήσει η αστυνομία, να ανοίξει ο περιφερειακός της Λευκίμμης και να μην δοθεί άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Αυτό δήλωσε ο Γιάννης Πανδής γραμματέας του Αλεύχιμον ο οποίος καταγγέλλει ότι το Σάββατο, στα επεισόδια, οι φωτιές προκλήθηκαν από τις κροτίδες κρότου – λάμψης που έριξε η αστυνομία. Ότι οι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν χημικά

μέσα στο πλήθος των συγκεντρωμένων, σε μικρά παιδιά, χτύπησαν πολίτες, ενώ καθημερινά εμποδίζουν την πρόσβαση σε ηλικιωμένους αγρότες στις ελιές τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νίκος Μποζίκης διαψεύδει κατηγορηματικά ότι οι φωτιές προκλήθηκαν από τις κροτίδες κρότου – λάμψης και τα χημικών και δηλώνει ότι δεν υπήρξε κανένα περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον πυροσβέστη. Από την πλευρά τους τα συνδικάτα των αστυνομικών ήδη έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων τους κοντά στα σκουπίδια και την επικινδυνότητα της εργασίας τους από τα συνεχή επεισόδια με τους κατοίκους της Λευκίμμης. Ο κος Μποζίκης τονίζει το θέμα δεν έιναι αστυνομικό είναι καθαρά πολιτικό, επιβεβαίωσε ότι η ομοσπονδία τους έχει καταθέσει μήνυση κατα παντός υπευθύνου και ότι είναι πιθανόν να δούμε και διαδηλώσεις αστυνομικών στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Κοινή εκδήλωση για τη δημιουργία πράσινων σημείων διοργανώνουν την Τετάρτη στις 6.30 στα γραφεία του συλλόγου Αλέυχιμον στη Λευκίμμη, ο Σύλλογος Αλεύχιμον με το σύλλογο των κατοίκων του Τεμλονίου, το Εναλλακτικό εργαστήρι και άλλους φορείς. Στόχος είναι να διαχυθεί στην κοινωνία η αντίληψη ότι με την ανακύκλωση μειώνουμε δραστικά τον όγκο των σκουπιδιών. Παράλληλα η πρόεδρος του συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου τονίζει ότι έχει κορεστεί κάθε χώρος στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου ακόμα και ο χώρος του κομπόστ όπου παράνομα εναποτίθενται σκουπίδια καθώς και ο χώρος του δεματοποιητή. Ο δε δεματοποιητής δεν δουλεύει κάθε μέρα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η απορρόφηση όλων των χύμα σκουπιδιών που εχουν συγκεντρωθεί. Η Κέρκυρα βρίσκεται ακόμη μια φορά σε αδιέξοδο υπογραμμίζει.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα