Κορονοϊός: Μάχη κατά της διασποράς και στα γηροκομεία (video)

11:12 28/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε 258 ανέρχονται οι θάνατοι στη χώρα καθώς δύο άνδρες ηλικίας 89 και 60 ετών έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο Παπανικολάου ο ένας και στο «Σωτηρία» ο δεύτερος. Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις και ενδεχομένως περαιτέρω μέτρα, ειδικά για τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς χθες επιβεβαιώθηκαν τρεις ακόμη θάνατοι ηλικιωμένων στο Ασβεστοχώρι κι άλλος ένας σην μονάδα που βρίσκεται στον Εύοσμο θεσσαλονίκης.

Η επικαιροποίηση πρωτοκόλλων λειτουργίας των γηροκομείων προϋποθέτει, σύμφωνα με

τους ειδικούς, εντατικότερους ελέγχους στο προσωπικό, αλλά και αυστηρότερα πρόστιμα.

Για τρεις μέρες αναβλήθηκε η Εξεταστική στο τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, λόγω του κρούσματος που εντοπίστηκε σε φοιτητή. Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστεί κανονικά.

Ο φοιτητής  ήταν ασυμπτωματικός και η εξέτασή του για τον ιό έγινε καθώς αποτελούσε επαφή ιχνηλάτησης άλλου ασυμπτωματικού ατόμου.

Δεκαέξι τα κρούσματα covid-19 στην Κρήτη

Εικοσιδύο κρούσματα στην Λέσβο, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή και 14 με ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Συνολικά, τα ενεργά κρούσματα των τελευταίων δύο εβδομάδων στο νησί ξεπερνούν τα 80. Δυο κρούσματα εντοπίστηκαν και στη Χίο.

Η Ήπειρος με 77 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας παραμένει η ασφαλέστερη περιφέρεια της χώρας. Ωστόσο,  3 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες,  εκ των οποίων δύο εντοπίστηκαν στη Θεσπρωτία και το άλλο ένα στα Γιάννενα.

‘Αλλοι έξι θάνατοι και 259 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ.

Αυξάνονται και οι νοσηλείες

Εκεί όπου τον Ιούνιο-Ιούλιο είχαμε ελάχιστες ως και μηδενικές νοσηλείες, τον Αύγουστο αυξήθηκαν τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ η επίκουρος καθηγήτρια πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Παρασκευή Κατσαούνου, προειδοποιώντας ότι «όσο μας μένει χρόνος να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό με την μεγιστοποίηση της σωστής χρήσης μάσκας πριν ληφθούν άλλα μέτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Μάχη, - 22, Λέσβο,koronoios, machi, - 22, lesvo