Λάρισα: »Μια φορά κι έναν καιρό… σ’ένα μουσικό χωριό» στο ΔΩΛ

11:51 16/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Μουσικοθεατρική εκδήλωση με θέμα «Μια φορά κι έναν καιρό…σ΄ένα χωριό» θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Πέμπτη 19 Μαϊου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας από τη θεατρική ομάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Η παράσταση βασίζεται στο βραβευμένο παραμύθι της κ. Ράνιας Τσοχατζή – Γκάγκα και θα μεταφερθεί στο σανίδι με τη συμβολή της Διεύθυνσης του Σχολείου και των δασκάλων του. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περίληψη του έργου: Ένα μουσικό παραμύθι… που ταξιδεύει τα παιδιά, κλείνουν τα μάτια τους και ονειρεύονται σ΄έναν κόσμο γεμάτο μουσική… γεμάτο ήχο που χαϊδεύουν τα αυτιά της ψυχή τους .

Ένα

μαγικό χωριό , όπου οι κάτοικοι γνωρίζουν όλοι μουσική από τη μέρα της γέννησής τους. Μία κοινωνία γεμάτη όμορφες καθημερινές ιστορίες, βγαλμένες όμως από τη ζωή.

Η κυρία Ντορεμί με τον άντρα της τον κύριο Συνθέτη και τα δύο τους παιδιά τον Μιφά και τον Λασί.

Η κυρία Φασολά η φουρνάρισσα, που ζυμώνει τα ψωμιά «γεμάτα» μουσικούς ήχους για να γίνουν αφράτα. Η Μιμή η γιατρίνα, που θεραπεύει με φάρμακα και μουσική. Ο Ντοντό, ο δυνατός αστυνομικός, ο χορευταράς. Ο Διαφορετικός του χωριού, ο κύριος φάλτσος ο ζωγράφος, που ήταν ο μοναδικός φάλτσος του χωριού.

Ο κύριος Σαξοφών, ο τζαζίστας, που αν και ξένος τον δέχθηκαν και αγκάλιασαν το καινούργιο που τους έμαθε. Ένα νέο είδος μουσικής.

Το αγαπημένο ζευγάρι, ο Ντορέ και η Μιλά και οι προσπάθειές τους να αποκτήσουν παιδί με τη βοήθεια της μουσικής.

Ένα παραμύθι με μεγάλες και μικρές καθημερινές ιστορίες βγαλμένες όμως από τη ζωή. Με τα προβλήματα και τις ανασφάλειες … διδάσκουν στα παιδιά πως δεν πρέπει να χάνουμε το γέλιο και το κουράγιο μας.

Με δύναμη και λογική όλα φτιάχνουν και προχωράμε στο δύσκολο μονοπάτι της ζωής με όνειρα και αισιοδοξία.

Και η μουσική είναι πάντα εκεί … ο καλύτερός μας φίλος!!!

Κείμενο – σύνθεση μουσικής – διδασκαλία και διεύθυνση χορωδίας & ορχήστρας: Ράνια Τσοχατζή-Γκάγκα, καθ. Μουσικής 6ου Δημ. Σχ. Λάρισας

Δραματοποίηση-σκηνοθεσία παραμυθιού: Νόνα Γουργιώτη, δασκάλα Δ’2 τάξης, υπ/ντρια 6ου Δ.Σχ. Λάρισας

Βοηθός σκηνοθεσίας: Σοφία Νάσιου, καθ. Αγγλικών 6ου Δ.Σχ. Λάρισας

Εικονογράφηση-σχέδιο σκηνικού: Στέλλα Κακκάβα, καθ. Εικαστικών

Συμμετέχουν οι μαθητές και μαθήτριες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Αφήγηση ιστορίας: Εβελίνα Τζημαγιώργη, Εύη Γεωργάκη, Δήμητρα Παπαδημητρίου (Δ’2)

Οι κάτοικοι του Μουσικού Χωριού (Δ’2):

Πάνος Αντωνόπουλος, Στέλλα Βαλαή, Αθανασία Βλαχοστέργιου, Παναγιώτης Γκουντάρας, ‘Αγγελο Θανάς, Γιάννης Μαργαρίτης, Ευθαλία Μπουμπουνάρα, Εφραίμ Μπρίμπος, Γκαμπριέλ Ογκρενάι, Ιωάννης Παπαλέξης, Διονύσης Πετρωτός, Γεωργία Στεργιακούλη, Νικόλας Τζίκας, Χριστίνα Τσάκωνα, Μιχαέλα Χάμου

Στη μουσικοθεατρική εκδήλωση ακούγονται 22 τραγούδια του παραμυθιού από την κυρία Ντορεμί και την Χορωδία της.

Η Χορωδία:

(Δ’2) Γιάννης Κολοσίδης, Οδυσσέας Κωνσταντίνου, Δημήτρης Τζημαγιώργης, Λέον Φεράτι

(Ε’2) Βαγγέλη Μάριο, Ευαγγελία Δαρδιώτη, Σωτηρία Ζάρρα, Ραφαήλ Ζησόπουλος, Κων/νος Καλόγηρος, Γεώργιος Καμπίσιος, Μαριλένα Καράγιωργα, Κων/νος Κατσαμπέλας, Διονύσης Κουτρομάνος, Ζαχαρούλα Κυριλλίδου, Χρυσούλα Μορφούλια, Ειρήνη Μότση, Μπριόνς Ντισάνι, Κατερίνα Ντούγκου, Ολγα Ντούγκου, Πηγή Πανάγου, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αννα Παπακώστα, Αμαρυλλίς Σαϊτη, Ευαγγελία Συμψιρή, Γεώργιος Χαδουλός, Χρήστος Χατζησαββίδης

Η Ορχήστρα:

Πιάνο: Περικλής Σδραβόπουλος, Κιθάρες: Δημοσθένης Παπαλαζάρου, Χάρης Στεργιακούλης

Φιλική συμμετοχή: Θανάσης Μητσάτσικας, κλαρίνο (απόφοιτος Μουσικού Σχολείου, φοιτητής Μουσικών Σπουδών ΠΑ.ΜΑΚ.)

The post Λάρισα: »Μια φορά κι έναν καιρό… σ’ένα μουσικό χωριό» στο ΔΩΛ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα