Λίστα Λαγκάρντ: Επεισοδιακή η κατ΄αντιπαράσταση εξέταση – Την Πέμπτη θα καταθέσει ο Ε. Βενιζέλος

11:44 2/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Επεισοδιακή ήταν η κατ' αντιπαράσταση εξέταση των κ. Μπίκα και Διώτη στην Προανακριτική Επιτροπή, καθώς εξελίχθηκε σε καυγά μεταξύ της κας. Κωνσταντοπούλου, του προέδρου της Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα. Οι συνεχείς παρεμβάσεις του προέδρου της επιτροπής, δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου,αποδεικνύονται καταστροφικές για την πορεία της κατ' αντιπαράστασης εξέτασης. Για απόπειρα να υπάρξει «τρίτος γύρος εξέτασης των μαρτύρων»
έκανε λόγο ο κ. Μαρκογιαννάκης. Στο μεταξύ, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καλείται να καταθέσει την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από σχετική απόφαση που έλαβαν τα μέλη της. Αποφασίστηκε επίσης την επόμενη εβδομάδα να κληθεί στην Επιτροπή και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Σχετικές ειδήσεις: Κατ΄αντιπαράσταση εξέταση Διώτη - Μπίκα στην προανακριτική

Οι κ. Μαρκογιαννάκης, Ρήγας και Κωνσταντοπούλου μετέφεραν την έντονη λεκτική τους αντιπαράθεση και εκτός της αίθουσας με την κα. Κωνσταντοπούλου να χαρακτηρίζει τον κ. Μαρκογιαννάκη ως «αρχιερέα της συγκάλυψης» με αποτέλεσμα να δεχθεί προσβλητικούς χαρακτηρισμούς από τον κ. Ρήγα. «Τόσες ύβρεις δεν έχω δεχτεί ποτέ ξανά στη ζωή μου», δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης. «Ο ρόλος σας θα κριθεί από την ιστορία» ανταπάντησε η κα. Κωνσταντοπούλου στους κ. Ρήγα και Μαρκογιαννάκη καθώς αυτοί εγκατέλειπαν την αίθουσα της Προανακριτικής Επιτροπής. Σε ότι αφορά την ουσία της κατάθεσης των κ. Μπίκα και Διώτη η μεν πλευρά της αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι προέκυψαν «πλείστες και κραυγαλέες αντιφάσεις» ο δε πρόεδρος της Επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε πως δεν υπήρξαν αντιφάσεις κατά την εξέταση των μαρτύρων.
Πάντως λίγες είναι οι πιθανότητες συνέχισης της κατ' αντιπαράσταση εξέτασης των μαρτύρων. Για τα γεγονότα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Απόψε μεθοδεύτηκε με τον πλέον προκλητικό τρόπο η ακύρωση της κατ' αντιπαράσταση εξέτασης των μαρτύρων κ. Μπίκα και Ι. Διώτη που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.
Με δικονομικά προσχήματα, με συνέχεις παρεμβάσεις, με ύβρεις και λοιδορίες ο κ. Μαρκογιαννάκης υλοποίησε το προμελετημένο σχέδιο του. Δεν έκρυψε ούτε την αγωνία του μην τυχόν και προκύψουν νέα στοιχεία στην υπόθεση, εν' όψη της επικειμένης κατάθεσης του κ. Βενιζέλου,, την οποία είχε φροντίσει να διοργανώσει μαζί του, ερήμην της Επιτροπής.
Τον καταγγέλλουμε ως θλιβερό αχθοφόρο των σχεδίων συγκάλυψης που πυρετωδώς καταστρώνουν αυτές τις ημέρες οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τους εμπλεκόμενους στη Λίστα Λαγκάρντ
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ - ΘΩΔΟΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα