Μανιτάκης: Μέσα στο Μάιο θα εντοπιστούν οι φορείς που δεν είναι αναγκαίοι

12:43 18/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
«Πρώτη μας προτεραιότητα, εντός του Μαΐου, είναι να εντοπίσουμε εκείνους τους οργανισμούς που δεν εξυπηρετούν πια το δημόσιο συμφέρον, που δεν είναι απολύτως αναγκαίοι και πρέπει να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν» τόνισε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Ε. Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή, ο Αντώνης Μανιτάκης. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης,
ανέφερε επίσης ότι οι γενικοί διευθυντές που υπηρετούν στη δημόσια διοίκηση, θα έχουν πλέον την υποχρέωση να περιγράψουν τις θέσεις εργασίας που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση της αποστολής τους και να ανακατανείμουν τους ανθρώπινους πόρους στη βάση των σχεδίων στελέχωσης. Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι νέες δομές, οι θέσεις και το προσωπικό που απαιτούν, θα είναι σταθερές.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «δεν θα μπορεί η εκάστοτε πολιτική ηγεσία να τις μεταβάλει αυθαίρετα, αναιτιολόγητα, για να υπηρετήσει πελατειακές πιέσεις και να κάνει σωρηδόν διορισμούς» Αναφορικά με την κατάργηση- συγχώνευση οργανισμών του Δημόσιο, είπε ότι πρέπει να γίνει με τρόπο όχι οριζόντιο, αλλά με προηγούμενη αξιολόγηση και με κριτήρια λειτουργικότητας, σκοπιμότητας, υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος.

Ηδη πάντως, όπως είπε, με τον νόμο 4109/2013, τον Ιανουάριο, συγχωνεύθηκαν 197 νομικά πρόσωπα του δημοσίου τομέα, ενώ καταργήθηκαν 8 φορείς των οποίων η αποστολή κρίθηκε ότι μπορεί να ασκηθεί συνεκτικότερα από κάποια υφιστάμενη δομή.

Πρόσθεσε ότι με την μεταρρύθμιση επιτυγχάνεται μείωση δομών σε όλα τα υπουργεία που ξεπερνά παντού το 30% και ενίοτε φθάνει και στο 50%. Αυτό σημείωσε, επιτυγχάνεται, χωρίς να θυσιάζεται το μείζον, που όπως είπε είναι η ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα