«Μετωπική» για τις άδειες – Λήγει η προθεσμία για την 1η δόση

07:06 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Λήγει το απόγευμα, η προθεσμία για την καταβολή της 1ης δόσης του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες, με 2 από τους 4 υπερθεματιστές να έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα, οι κύριοι Αλαφούζος και Μαρινάκης, ενώ αναμένεται η ανάλογη κίνηση και από τους κυρίους Κυριακού και Καλογρίτσα.

Καθημερινή είναι πλέον, η σφοδρή πολιτική αντιπαράθέση για το θέμα.

Η ΝΔ θα ηρεμήσει αν πάρει τηλεοπτική άδεια η Siemens, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος

Παππάς, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της με την κοινωνία όρθια.

Η ΝΔ το παρακάνει ως συνήγορος των καναλαρχών, ταυτίζεται μαζί τους και ασκεί πιέσεις στη δικαιοσύνη, επισήμανε στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας πως όποιος δεν πληρώσει θα χάσει την άδεια.

«Για έξαρση αυταρχισμού κατηγόρησε την κυβέρνηση» ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
Αναφερόμενος στη μηνυτήρια αναφορά του κόμματός του,είπε πως «εδώ που φτάσαμε πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος όλων».

Στο τέλος της διαδικασίας θα είναι κοινή παραδοχή ότι υπήρξε μία μεγάλη τομή, τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Με τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για βοσκοτόπια, εγγυήσεις χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων από την Τράπεζα Αττικής σε συγκεκριμένο επιχειρηματία, που έλαβε μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες στον πρόσφατο διαγωνισμό, να κυριαρχούν στην επικαιρότητα, συγκαλείται η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του «νόμου Παππά».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΕΡΤ1
Σχετική είδηση:Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία για την πρώτη δόση των αδειών

Keywords
Τυχαία Θέματα