Νέα κατάθεση του Κ. Βαξεβάνη στην Προανακριτική - «Ναι» σε κλήτευση Παπανδρέου για αυτοπρόσωπη κατάθεση

10:12 11/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Ενώπιον της Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καλείται εκ νέου σήμερα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης προκειμένου να εξηγήσει τη διαφορά που προέκυψε μεταξύ της λίστας που δημοσίευσε και του περιεχομένου του USB που έθεσε στη διάθεση της Επιτροπής. Εν τω μεταξύ, χθες, τα μέλη της Προανακριτική ψήφισαν για αυτοπρόσωπη κατάθεση του Γιώργου Παπανδρέου
την ερχόμενη Τρίτη.

Σχετική είδηση: Μετά από ψηφοφορία η προανακριτική καλεί τον Γ. Παπανδρέου αυτοπροσώπως την ερχόμενη ΤρίτηΣύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ΑΠΕ συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν ότι ο κ. Παπανδρέου θα περιμένει να του σταλεί πρώτα η επίσημη κλήτευση και μετά θα αποφασίσει τι θα κάνει.

Σήμερα τα μέλη της Επιτροπής θα ακούσουν τις εξηγήσεις του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη επί της διαπίστωσης ότι στη δημοσιευμένη λίστα υπάρχει η αναφορά εταιρείας και όχι το όνομα του Έλληνα επιχειρηματία που συνδέεται με αυτήν και περιλαμβάνεται στο ηλεκτρονικό αρχείο που παρέδωσε ο δημοσιογράφος στη Βουλή.

Ο ίδιος πάντως σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του «το Κουτί της Πανδώρας» απορρίπτει την κατηγορία και παραπέμπει σε άλλο δημοσίευμα του περιοδικού HotDoc, όπου αναφέρεται καθαρά, μεταξύ άλλων ονομάτων, και το όνομα του επιχειρηματία, καθώς και το ερώτημα για πότε τελικά θα ελεγχθούν.

Χθες κατέθεσε στην Προανακριτική και η συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου Σοφίας Μπέλμπα.
Keywords
Τυχαία Θέματα