Νέα «λαβράκια» στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

14:00 3/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Μακρύς ο κατάλογος των υποθέσεων με φορολογικό ενδιαφέρον που έπεσαν στην «τσιμπίδα» των ελέγχων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος, μόνο κατά τον μήνα Μάρτιο. Μεταξύ αυτών η περίπτωση 21 γιατρών στο νοσοκομείο του Ρίου με αδικαιολόγητη αύξηση περιουσίας, ένας εξ αυτών κατά περίπου 873.000 ευρώ, καθώς και ενός πλαστικού χειρουργού στην Αθήνα, με αδήλωτα εισοδήματα ύψους 1,9 εκατ. ευρώ. Ξεχωρίζει επίσης και η υπόθεση ιδιώτη στη βόρεια Ελλάδα, ανεπάγγελτου
με μηδενικό εισόδημα σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του, στην κατοχή του οποίου όμως βρέθηκαν σημαντικές καταθέσεις, θυρίδα με τιμαλφή και πλάκα χρυσού, μέχρι και μηχανήματα τήξης χρυσού και καταμέτρησης χρημάτων.Επίσης, τα στελέχη του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν ότι 24 επιχειρήσεις στην Αττική εμπλέκονται σε κύκλωμα εικονικών τιμολογίων ύψους 28 εκατ. ευρώ, ενώ εξάρθρωσαν κύκλωμα παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών ως αποκλειστικών νοσοκόμων στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη λίστα Λαγκάρντ, τα ακίνητα που κατέχουν Έλληνες στο εξωτερικό, τη λίστα των Ελλήνων καταθετών στο Λουξεμβούργο, καθώς και για όσους έχουν βγάλει στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα