Νέο χειρότερο σχέδιο Ανάν ή διχοτόμηση προβλέπει για την Κύπρο η Α. Παπαρήγα

07:04 1/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Προώθηση ενός νέου χειρότερου σχεδίου Ανάν ή de facto διχοτόμηση της Κύπρου διαβλέπει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News της Κυριακής. Η υποστήριξη του «Σχεδίου Ανάν», «εκτός από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και από πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο
που πρωταγωνιστούν στην σημερινή κυβέρνηση, οι κατοπινές επιλογές της αστικής τάξης της Κύπρου που δημιουργούν έδαφος για να καμφθεί η τότε στάση του κυπριακού λαού υπέρ του 'όχι', η αποδοχή των δεσμεύσεων της ΕΕ, η εξειδίκευσή τους με το μνημόνιο, η προετοιμασία εισόδου στο Νατοϊκό «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» και η επιλογή ανάδειξης της Κύπρου σε ενεργειακό κέντρο, ανοίγουν τον δρόμο για ένα νέο σχέδιο Ανάν» υπογραμμίζει η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα προσθέτει ότι «οι πρόσφατες δηλώσεις Νταβούτογλου επιβεβαιώνουν την εκτίμηση για την προώθηση ενός νέου και χειρότερου «σχεδίου Ανάν» ή ντε φάκτο διχοτόμηση», ενώ αναφερόμενη στην απόφαση του Eurogroup, κρίνει ότι «η αποδυνάμωση της Κύπρου, ως χρηματοπιστωτικού κέντρου διευκολύνει την προώθηση ιμπεριαλιστικών σχεδίων, που αφορούν τόσο τον έλεγχο ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς, όσο και τον γεωπολιτικό έλεγχο στην περιοχή».

Επίσης ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση συμμετείχε, μαζί με την κυπριακή και τις άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ, στον εκβιασμό απέναντι στον κυπριακό λαό καλώντας τον να επιλέξει με ποιο τρόπο θα χρεοκοπήσει.

Η κ. Παπαρήγα ερωτηθείσα αν συμφωνεί με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ πως «το Κυπριακό «όχι» αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον», σημείωσε πως «το «όχι» της κυπριακής Βουλής ήταν «εντός των τειχών», δεν αφορούσε τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά τη διατήρηση της Κύπρου, ως φορολογικού παραδείσου και γι' αυτό εξελίχθηκε σε ένα «ναι» στο αντιλαϊκό πακέτο.

Η κ. Παπαρήγα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης, λόγω αδυναμίας γεφύρωσης των αντιθέσεων μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης και της ΕΕ και την επικράτηση σε αστικές τάξεις χωρών επιλογών «για αποχώρηση από την ευρωζώνη ή για έξωση χωρών και δημιουργία νέων συμμαχιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα