Νέο σύστημα υπόγειων κάδων στο Δήμο Λήμνου

21:03 2/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο βελτίωσης και εκσυγχρονισμού της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Δήμος Λήμνου προχώρησε στην προμήθεια συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων, “για την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων”, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του “Πράσινου Ταμείου”.

 

Το έργο αφορά στην προμήθεια 14 υπόγειων κάδων και ενός γερανού ανύψωσης, που θα τοποθετηθεί επί υπάρχοντος απορριμματοφόρου, για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους υπόγειους κάδους.

Οι υπόγειοι κάδοι, χωρητικότητας 3000lt έκαστος,

έχουν εγκατασταθεί στους ακόλουθους κοινόχρηστους χώρους της Μύρινας, Ρηχά Νερά, Ρωμέικος ΝΟΛ, Παλαιά Ταξιαρχεία, πλατεία Υψιπύλης, πλατεία Βενιζέλου- ΚΤΕΛ, πάρκο Ανδρωνίου, επαρχείο Λήμνου, λεωφόρος Δημοκρατίας.

“Η υπογειοποίηση των κάδων συλλογής των απορριμμάτων συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση της εικόνας των περιοχών αυτών. Οι υπόγειοι κάδοι θα είναι έτοιμοι προς χρήση από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Έως τότε για την απόθεση των οικιακών/σύμμεικτων απορριμμάτων θα χρησιμοποιούνται οι κοινοί τροχήλατοι κάδοι, οι οποίοι θα απομακρυνθούν σταδιακά”, τονίζει ο δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης.

Η αναβάθμιση στην πόλη της Μύρινας με συστήματα υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων συνεχίζεται με προσθήκη 15 επιπλέον σημείων, πρόταση προϋπολογισμού 213.174 ευρώ,   η οποία υποβλήθηκε τον Ιούλιο του 2020 για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

The post Νέο σύστημα υπόγειων κάδων στο Δήμο Λήμνου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα