Νέος πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

20:05 1/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Να διαγράψει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ή να αποδεχτεί δημοσίως ότι συντάσσεται με τη θέση του περί συντεταγμένης εξόδου από την ευρωζώνη, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τον προβληματισμό του ΑΚΕΛ, είναι δεδομένες όμως οι διαφορές Ελλάδας και Κύπρου,
σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη θετική αντιμετώπιση από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη της πρότασης του ΑΚΕΛ περί δημοψηφίσματος για συντεταγμένη έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη, η ΝΔ εξαπολύει νέα πυρά, στοχοποιώντας δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Τόλιου,ο οποίος εκτιμά ότι δεν συμφέρει την Ελλάδα η παραμονή στην ευρωζώνη με τις υπάρχουσες συνθήκες και τους όρους που επιβάλλουν οι πολιτικές λιτότητας.

«Η ένοχη σιωπή του κ. Τσίπρα, σημαίνει δύο πράγματα: είτε ότι αποδέχεται σιωπηλά τις θέσεις του κ. Λαφαζάνη για έξοδο από την Ευρωζώνη, φοβούμενος την πολιτική λεηλασία του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα του κ. Αλαβάνου, είτε ότι είναι εξαιρετικά αδύναμος ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν μπορεί όχι να διαγράψει, αλλά ούτε καν να αντικρούσει όλους όσοι αδειάζουν τον ίδιο και τις απόψεις του», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου τύπου, δηλώνει πως κατανοώντας τις διαφορές αλλά και τα κοινά προβλήματα Ελλήνων και Κυπρίων, παρακολουθεί με ενδιαφέρον το διάλογο εντός ΑΚΕΛ για τα ζητήματα της ευρωζώνης.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι κοινοί αγώνες των ευρωπαϊκών λαών, η συμμαχία των χωρών του Νότου, αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη και τη διεκδίκηση μιας κοινωνικά δίκαιης εξόδου από την κρίση, εντός της ευρωζώνης, χωρίς μνημόνια και τρόικα, σε μια Ευρώπη δημοκρατίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής», σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η ΝΔ με νέα ανακοίνωσή της απάντησε στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ: «Επιτέλους, ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο και ας απαντήσει ξεκάθαρα! Θα διαγράψει τον κ. Λαφαζάνη ή αποδέχεται τη θέση του για έξοδο από το Ευρώ;».
Keywords
Τυχαία Θέματα