Νομικές διαδικασίες από τον δήμο Ικαρίας για τον 26χρονο φορέα του κορονιού

11:59 30/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μεγάλη δοκιμασία βρίσκονται οι κάτοικοι της Ικαρίας με την υπόθεση του 26χρονου επισκέπτη του νησιού (είναι μόνιμος κάτοικος Λονδίνου)  ο οποίος βρέθηκε θετικός στον covid19 στις 26 Μαρτίου. Η διαδικασία της ιχνηλάτησης συνεχίζεται αφού συμπεριλαμβάνει και το δρομολόγιο της 20ης Μαρτίου του Νήσος Μύκονος με το οποίο ο 26χρονος ήρθε στην Ικαρία.
Για άλλη μια φορά ο Δήμος Ικαρίας αλλά και το Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Πολυκάρπου απευθύνει θερμή παράκληση  σε όλους όσους ταξίδεψαν την Παρασκευή 20/03 με

το πλοίο BLUE STAR MYCONOS, σε όλους όσους ενδέχεται να έχουν έρθει σε επαφή με τον νεαρό άνδρα αλλά και σε όλους όσους έχουν έρθει στο νησί το τελευταίο διάστημα να παραμείνουν στη οικίες τους για 14 ημέρες. Ας αναλογιστούμε την ευθύνη που μας αναλογεί και ας βοηθήσουμε στην αποφυγή διασποράς του ιού.
Χρήσιμες πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ικαρίας:
Αν κάποιος εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα επικοινωνεί πρώτα τηλεφωνικώς με το Νοσοκομείο, είτε στο τηλεφωνικό κέντρο 2275350200 ή 2275350257, για να τον συνδέσουν με τα Επείγοντα, είτε κατευθείαν με τα Επείγοντα 2275350259, προκειμένου να ενημερώσει και να πάρει τις κατάλληλες οδηγίες. Αν εκτιμήσουν ότι πρέπει να ληφθεί δείγμα για εργαστηριακό έλεγχο, θα του πουν με ποιο τρόπο θα μεταβεί στο Νοσοκομείο όπου θα γίνει η δειγματοληψία και θα σταλεί στην Αθήνα για εξέταση. Αν βρεθεί κάποιος θετικός, θα παραμείνει στο σπίτι, στην περίπτωση που τα συμπτώματα είναι ελαφριά ή θα μεταφερθεί στην Αθήνα στην περίπτωση που κατάστασή του γίνει πιο σοβαρή. Στο Νοσοκομείο μας δεν υπάρχει εντατική μονάδα, ούτε θάλαμος αρνητικής πίεσης και ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό νοσηλευτές παραϊατρικό προσωπικό αλλά και σε υλικό.

The post Νομικές διαδικασίες από τον δήμο Ικαρίας για τον 26χρονο φορέα του κορονιού appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα