Νύχτα αγωνίας στη Β. Εύβοια – Μαίνεται η πυρκαγιά στη Λίμνη

07:37 1/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στην Εύβοια σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στο νησί, το ένα προς τον οικισμό της Λίμνης και το δεύτερο προς Κατούνια.

Προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης, έφτασαν τα μεσάνυχτα στο λιμάνι του Αγιόκαμπου με φέρυ μποτ από την Στερεά Ελλάδα δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία με τρεις νταλίκες και συνοδεία οχημάτων της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κατευθύνονται προς τη φωτιά, προκειμένου

να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ώρες την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.

Μεγάλες επίγειες δυνάμεις με 58 πυροσβεστικά οχήματα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην εστία της αναζωπύρωσης κοντά στην κωμόπολη της Λίμνης, ενώ μέχρι το βράδυ επιχειρούσαν εννέα αεροπλάνα και επτά ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης αποσύρθηκαν λόγω της νύχτας αφήνοντας στη μάχη μόνο τα επίγεια μέσα.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στο δήμο Αγίου Βασιλείου του Ρεθύμνου, ωστόσο η πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Σχετική είδηση: Μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια (video)
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα