Ορεστιάδα: Δημ. Πανταζής: «Σε τέλμα η κατάσταση με τον ΕΛΓΑ, δεν υπήρχε τροπολογία για το καθεστώς μετακίνησης των εκτιμητών»

12:25 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παραμένουν στα γραφεία τους χωρίς να είναι δυνατή η διενέργεια του εκτιμητικού τους έργου, γεωπόνοι και κτηνίατροι του ΕΛΓΑ.
Η τροπολογία που είχε δεσμευτεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την αλλαγή του καθεστώτος μετακίνησής τους δεν προχώρησε τελικά με αποτέλεσμα η διοίκηση του Οργανισμού, βάση των νέων άρθρων που συμπεριλαμβάνονται στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, να μην μπορεί καν να δώσει εντολή στους υπαλλήλους του, για διενέργεια εκτιμήσεων σε καλλιέργειες ή κτηνοτροφικές μονάδες που έχουν υποστεί

ζημίες. «Η κατάσταση είναι τραγική. Έχουμε φτάσει σε ένα τέλμα. Οι δεσμεύσεις που είχαμε λάβει για δρομολόγηση λύσης δεν πραγματοποιήθηκαν και παραμένουμε στα γραφεία μας χωρίς να γνωρίζουμε τι γίνεται από δω και πέρα» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος Του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ, Δημήτρης Πανταζής. «Πεποίθησή μας είναι ότι στα υπουργεία παίρνουν χαρτί και μολύβι, κόβουν ποσά και νομίζουν ότι κάνουν οικονομία» σημείωσε ο κ. Πανταζής εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμησή ότι με την εφαρμογή του νέου καθεστώτος , το κόστος διενέργειας του εκτιμητικού έργου του ΕΛΓΑ θα εκτοξευθεί, ενώ ταυτόχρονα η αποδοτικότητα του, θα μειωθεί.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα