Πολιτική αντιπαράθεση για τα επεισόδια στην Ιερισσό

20:35 8/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, πυροδοτούν τα επεισόδια στην Ιερισσό μεταξύ των κατοίκων και των ΜΑΤ. Την παραίτηση Δένδια ζητεί ο Πάνος Καμένος, ενώ αυτοσυγκράτηση συνιστούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Οι επενδύσεις στα χρυσωρυχεία της Θράκης, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην επένδυση στα χρυσωρυχεία του Περάματος Αλεξανδρούπολης, είπε, πως η κυβέρνηση επανεξετάζει νέα

στοιχεία εμπειρογνωμόνων, πριν λάβει στην τελική της απόφαση.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, πρόσθεσε πως η επένδυση στον δήμο Αριστοτέλη, προχωρά κανονικά, καθώς η κυβέρνηση, έχει ήδη εγκρίνει και ολοκληρώσει, τις διαδικασίες για την έκδοση των οικοδομικών αδειών.

Το θέμα, των μεταλλίων στις Σκουριές Χαλκιδικής, έχει πυροδοτήσει νέο γύρο αντιπαράθεσης, μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η επένδυση στις Σκουριές δεν προσφέρει παρά ψίχουλα στο δημόσιο υποστήριξε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης τονίζοντας παράλληλα ότι: «Το πρώτο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή. Το δεύτερο είναι, εάν αντέχει, υπάρχει και η πρόταση του τοπικού δημοψηφίσματος».

Ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε και σε όσα καταλογίζει η ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ για διαφήμιση της εταιρείας Ε. ΧΡΥΣΟΣ στο παρελθόν μέσω της ΑΥΓΗΣ: «Η Ν.Δ., με τη χθεσινή ανακοίνωσή της, πρωτοτύπησε για άλλη μια φορά. Δηλαδή κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή η εταιρεία έκανε διαφημιστική καταχώρηση πριν από κάποια χρόνια σε εφημερίδες και μέσα σ΄ αυτές και στην ΑΥΓΗ. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Διότι πράγματι η φαύλη παράταξη της Ν.Δ. και με αυτό τον τρόπο, δηλαδή μέσα από διαφημιστικό χρήμα, μπορούσε ουσιαστικά να προωθεί συγκεκριμένα συμφέροντα και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες».

Αστειότητες χαρακτήρισε η ΝΔ τις σημερινές συνεντεύξεις του Πάνου Σκουρλέτη: «Ακούσαμε τα αδιανόητα, ότι η "ΑΥΓΗ" δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Βασικός μέτοχος της εφημερίδας. Ακούσαμε ότι το 2010 δεν επαρκούσε στον ΣΥΡΙΖΑ η κρατική χρηματοδότηση για την "ΑΥΓΗ", γι αυτό προσέφυγε στην εταιρία Ελ. Χρυσός. Ακούσαμε να εξομοιώνονται ανεξάρτητα ΜΜΕ με το επίσημο Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλιστα χρηματοδοτείται από τον ίδιο. Ακούσαμε ότι άλλο η (μετέπειτα) πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλο μια απλή προβολή της επένδυσης», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως η Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μέτρο και με τη στάση της να ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Την παραίτηση του υπουργού Δημοσίας Τάξεως Νίκου Δένδια ζήτησε εκ νέου την Παρασκευή, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην Ιερισσό, τα οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ζήτησε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης
μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Το Σάββατο η Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί τη Θράκη και θα έχει συναντήσεις με μαζικούς φορείς του Έβρου και της Ροδόπης που αγωνίζονται ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Σχετικές ειδήσεις:

Πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις επενδύσεις των μεταλλείων

Επένδυση Χαλκιδικής: Επίθεση ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΑΥΓΗΣ

Την παραίτηση του Ν. Δένδια ζήτησε εκ νέου ο Π. Καμμένος

Αναβλήθηκε η δίκη των 4 της Ιερισσού - Σύσκεψη στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Keywords
Τυχαία Θέματα