Πύρρος Δήμας και το αύριο της άρσης βαρών τίμησαν τη μνήμη του Γ. Τσιντσάρη

23:47 11/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ένδοξο και χρυσό από μετάλλια παρελθόν, ο Πύρρος Δήμας και το αύριο της άρσης βαρών με τους μαθητές Λυκείων τίμησαν τη μνήμη του Γιάννη Τσιντσάρη στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες που διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία στο Κλειστό γυμναστήριο Σερρών.

Η παρουσία του τρεις φορές χρυσού και μια φορά χάλκινου Ολυμπιονίκη έδωσε λάμψη στους αγώνες ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες από 47 λύκεια της χώρας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στους αγώνες που διοργάνωσαν η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών

Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

Πύρρος Δήμας και Σάββας Κεφαλίδης μίλησαν για τον μεγάλο Γιάννη Τσιντσάρη

«Η πόλη των Σερρών είναι για εμάς η πρωτεύουσα της άρσης βαρών. Οι αγώνες σημείωσαν επιτυχία και πραγματικά άξιζε να έχουν το όνομα του Γιάννη Τσιντσάρη αφού έγιναν για να τιμηθεί η μνήμη του» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Πύρρος Δήμας που ευχήθηκε οι Σέρρες να διοργανώσουν και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. «Η πόλη των Σερρών αγαπάει την άρση βαρών, οι Βασίλης Κωνσταντινίδης και Κώστας Γκαρίπης κάνουν καταπληκτική δουλειά, είναι φοβεροί συνεργάτες και τα Σερραϊκά σωματεία βγάζουν πρωταθλητές όπως ο Αμαγιάκ Μισακιάν που πρόσφατα κατέκτησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή παίδων στην Αμερική» είπε ο Πύρρος Δήμας που αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομοσπονδία με την μεγάλη περικοπή της επιχορήγησης από το κράτος με αποτέλεσμα να γίνονται οι αποστολές σε αγώνες στο εξωτερικό με τη βοήθεια και τη φιλοξενία των εκεί ομοσπονδιών όπως έγινε με τους πρόσφατους αγώνες στην Αμερική.

Υπό το βλέμμα του Βασίλη Κωνσταντινίδη η προσπάθεια από τον αθλητή

Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι η πόλη των Σερρών να διοργανώνει αγώνες άρσης βαρών μετά από 14 ολόκληρα χρόνια και βέβαια για τον Γιάννη Τσιντσάρη που όλοι αναγνωρίζουν το έργο και την προσφορά του (o Κώστας Γκαρίπης είναι με την Εθνική ομάδα σε αγώνες στο εξωτερικό).

Ο Πύρρος Δήμας εξηγεί στον νεαρό Χρήστο Χριστοφορίδη που διακρίθηκε στους αγώνες τι πρέπει να κάνει για να ακολουθήσει το δρόμο που άνοιξαν αυτός και ο Γιάννης Τσιντσάρης.

Από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης ο Σάββας Κεφαλίδης που ήταν προσωπικός φίλος του κορυφαίου Σερραίου ολυμπιονίκη ενώ η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών πήρε… άριστα σε ακόμα μια διοργάνωση.

Πύρρος Δήμας και Σάββας Κεφαλίδης ετοιμάζονται για τις απονομές

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα