Σε ανοικτή γραμμή Αθήνα-Θεσμοί για την αξιολόγηση – Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ: Είμαστε αισιόδοξοι

02:40 20/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης και το ενδεχόμενο να ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, θα συζητηθούν σε τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group το απόγευμα της Τρίτης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κλείσει άμεσα η αξιολόγηση τονίζοντας πως είναι θετικό το κλίμα στην Ευρώπη και δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε πως οδηγούμαστε σε κατάσταση ρήξης.

Η κατάσταση που είχε

δημιουργηθεί με την εξαγγελία του κοινωνικού πακέτου από την υπεραπόδοση των εσόδων «έχει αρχίσει να εξομαλύνεται», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκτιμώντας πως και οι διαπραγματεύσεις θα επανέλθουν σε μια πορεία τέτοια, «που δεν θα επηρεάσουν το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχαν θέσει θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση».

«Οι θεσμοί γνώριζαν ότι την υπεραπόδοση των εσόδων θα την αναδιανείμουμε με κοινωνικό τρόπο, δεν υπήρξε συζήτηση για τις λεπτομέρειες των αποφάσεων», είπε απαντώντας σε ερώτηση για το αν είχε προηγηθεί συνεννόηση με τους θεσμούς για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης.

Εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση στην προσπάθειά της για στήριξη του πληθυσμού που έχει πληγεί πολύ από την κρίση, «δεν βρήκε στήριξη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», η οποία όπως είπε «επιθυμεί τον εκτροχιασμό του προγράμματος», ενώ την κάλεσε να λάβει θέση «αν είναι ορθή η μάχη» για το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα, ενώ αναρωτήθηκε «τι λέει για τα μέτρα 4,2 δισεκατομμυρίων που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα