Σέρρες:Κάλεσμα αγροτών για αύριο στον κόμβο του Λευκώνα

16:13 27/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα για αύριο το πρωί στις 10 απευθύνουν οι Σερραίοι αγρότες, που φαίνεται να σκληραίνουν τη στάση τους, από τον κόμβο του Λευκώνα, στο σημείο παράταξης των τρακτέρ τους, προκειμένου να επιχειρήσουν εκ νέου να ανέβουν προς Προμαχώνα και εάν αυτό δεν τους επιτραπεί από την ισχυρή αστυνομική δύναμη και τις δύο διμοιρίες ΜΑΤ που παραμένουν στο σημείο, τότε λένε πως θα προβούν σε μια άλλη φάση του αγώνα , με κατεύθυνση τον Προμαχώνα χωρίς όμως να αποκαλύπτουν τίποτε περισσότερο .

Σήμερα το πρωί έκλεισαν την Ε.Ο

Σερρών Θεσσαλονίκης από τη 1 το μεσημέρι έως και λίγη ώρα μετά τις 2. Κατά τη διάρκεια που ήταν κλειστή η Ε.Ο επιχείρησαν πεζοί να περάσουν προς Προμαχώνα αλλά δεν επετράπη από τους αστυνομικούς να περάσουν και επέστρεψαν χωρίς εντάσεις. Οι αγρότες υποστήριξαν πως πρόθεσή τους δεν είναι να συγκρουσθούν με την αστυνομία αλλά να πάνε στον Προμαχώνα για να δώσουν από εκεί τον αγώνα τους

Το σημείο συγκέντρωσης των αγροτών επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος κατευθυνόμενος προς Σέρρες σταμάτησε στον κόμβο άκουσε τα αιτήματά τους και είπε πως η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να καθίσει σε ένα τραπέζι με τους αγρότες και να συζητήσουνε τρόπους εξεύρεσης λύσεων για τα ζητήματα που έχουν προκύψει. Παράλληλα ζήτησε από τους αγρότες, παρά το γεγονός πως είναι δίκαια τα αιτήματά τους- όπως χαρακτηριστικά είπε- να μην προκαλέσουν προβλήματα στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο κλείνοντας τους δρόμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα