Στις 22 Απριλίου η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

21:22 8/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στις 22 Απριλίου προσδιορίστηκε να ξεκινήσει η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλο και των άλλων 18 συγκατηγορουμένων του για την πολύκροτη υπόθεση διακίνησης παράνομων αμοιβών για εξοπλιστικά προγράμματα. Ο προσδιορισμός της δίκης, όταν θα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σύλληψη του Τσοχατζόπουλου,
έγινε κατ' επιταγή του νόμου για διαφορά κρατικών αξιωματούχων, που ορίζει την επ' ακροατηρίω εξέτασή τους σε διάστημα ακόμη και 4 μηνών μετά την εισαγωγή τους σε ανάκριση.

Για πρώτη φορά ένας πρώην υπουργός θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο Ακης Τσοχατζόπουλος, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, ξέπλενε τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων μέσω αγοράς ακινήτων των οποίων ο πραγματικός ιδιοκτήτης που ήταν ο ίδιος, κρύβονταν πίσω από ένα δίκτυο εξωχώριων εταιριών.

Συγκατηγορούμενοί του άλλα 18 άτομα μεταξύ των οποίων η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Μόλντενάουερ, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας και ο πρώην στενός του συνεργάτης Γιάννης Σμπώκος.

Οι δικαστές υιοθέτησαν σχεδόν πλήρως την εισαγγελική πρόταση που απέδιδε πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ακη Τσοχατζόπουλο και παρόλο που η ίδια αρνείται από την πρώτη στιγμή την διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, αποδίδουν την ίδια κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την απόκτηση του νεοκλασικού της Αρεοπαγίτου και στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, την οποία όμως απαλλάσσουν από την κατηγορία της ανάληψης εμβασμάτων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Αλέξη Κούγια: «Η πράξη που πιθανολογείται ότι τελέστηκε και θα ερευνηθεί από το Δικαστήριο, είναι αδύνατο να γίνει δεκτή, διότι αφορά μόνο το προαναφερθέν διαμέρισμα, ενώ η κατ΄επάγγελμα τέλεση του αδικήματος απαιτεί επανειλημμένη τέλεσή του"

Στο εδώλιο όμως δίπλα στον Ακη Τσοχατζόπουλο θα καθίσει και η κόρη του Αρετή αφού οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών όπως και ο εισαγγελέας στην πρότασή του, θεωρούν πως γνώριζε και συμμετείχε στην παράνομη δραστηριότητα του πατέρα της.

Με το βούλευμα κρίνεται, επίσης, ότι πρέπει να παύσει οριστικά η δίωξη όλων των κατηγορουμένων για την επιμέρους πράξη της σύστασης και συμμετοχής σε οργάνωσης.

Σχετικές ειδήσεις:

Σε δίκη παραπέμπεται ο Α. Τσοχατζόπουλος και άλλα 18 άτομα

Keywords
Τυχαία Θέματα