Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γ. Στουρνάρας για να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό - Νέα σύσκεψη με την τρόικα

18:32 10/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για τα αποτελέσματα των έως τώρα διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας, μετά και από τη εξάωρη συνάντηση ενημερώνει αυτή την ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, θα επαναληφθεί στις
8.30. Όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου «έχουμε ανταλλάξει στοιχεία που πρέπει να τα αξιολογήσουν και οι δύο πλευρές».

Το ενδιαφέρον της μεσημεριανής σύσκεψης επικεντρώθηκε στο μείζον θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς οι επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών φέρονται να πιέζουν για περαιτέρω μείωση του δημόσιου τομέα, ενώ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει δεσμευτεί να επιταχύνει την διαδικασία απομάκρυνσης των επίορκων.

Ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης είχε νωρίτερα νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, τον οποίο ενημέρωσε για τις συνομιλίες που είχε χθες με την τρόικα.

Στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους ξένους ελεγκτές επρόκειτο να τεθούν ακόμη η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία και ο ενιαίος φόρος που θα αντικαταστήσει φέτος το ειδικό τέλος στα ακίνητα.

Σχετικές ειδήσεις:

Συνέχεια συσκέψεων για την επίλυση των εκκρεμών θεμάτων της διαπραγμάτευσης

Keywords
Τυχαία Θέματα