Στον εισαγγελέα υπάλληλοι του Λογιστηρίου του Κράτους για συντάξεις-μαϊμού

15:30 23/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν έξι άτομα, πέντε γυναίκες - οι τέσσερις εξ αυτών πρώην υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους - και ένας άνδρας, μέλη δύο κυκλωμάτων που υπεξαίρεσαν πάνω από 600.000 ευρώ, μέσω πλασματικών συντάξεων. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση,
απάτη και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».Πρόκειται για υπόθεση με συντάξεις -«μαϊμου» και ειδικότερα την είσπραξη συντάξεων θανόντων ή άλλων που είχαν ανασταλεί, η οποία εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες.
Ο λόγος για μια 59χρονη συνταξιούχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μια 57χρονη πρώην υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας, μία 54χρονη, μία 46χρονη που βρισκόταν σε αργία και ο 51χρονος σύζυγός της, καθώς και μία 42χρονη συνεργός τους.
Δρούσαν ως δύο ξεχωριστές ομάδες (η μία από το 2004 και η άλλη από το 2011) με πανομοιότυπο τρόπο: οι γυναίκες υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, χρησιμοποιώντας κωδικούς δικούς τους η συναδέλφων τους, έδιναν εντολές για καταβολές συντάξεων θανόντων, ή ζώντων που για κάποιους λόγους είχαν ανασταλεί, σε τραπεζικούς λογαριασμούς δικούς τους ή των συνεργών τους, ενώ παράλληλα άλλαζαν τις διευθύνσεις των θανόντων ή των πρώην συνταξιούχων, για να μην λάβουν κάποια επιστολή ή άλλο έγγραφο οι συγγενείς τους.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της 59χρονης συνταξιούχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας λευκός φάκελος, που περιείχε 14 φωτοτυπίες καταστάσεων σχετικά με καταβολές ποσών σε θανόντες συνταξιούχους και δύο καρτέλες θανόντων συνταξιούχων.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ' όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 - 8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σχετική είδηση: Τρεις πρώην υπάλληλοι του ΓΛΚ σε κύκλωμα υπεξαίρεσης
Keywords
Τυχαία Θέματα